Rusia va relua zborurile cu 52 de țări ”prietene”

Rusia va relua zborurile cu 52 de țări ”prietene”
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 apr 2022

Rusia intenționează să pună capăt restricțiilor asupra zborurilor către și dinspre 52 de țări ”prietene”, după 9 aprilie, parte a planurilor sale de a reduce măsurile luate pentru a încetini răspândirea Covid-19, a declarat prim-ministrul Mihail Mișhustin, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rusia intenționează să reia zborurile către și dinspre Argentina, Africa de Sud și alte ”țări prietene”, a spus Mișhustin, adică cele care nu s-au alăturat celui mai recent val de sancțiuni occidentale asupra Moscovei din cauza invaziei Ucrainei, pe care Moscova o numește o „operațiune specială” pentru demilitarizarea țării vecine, scrie News.ro.

CONFIRMARE FOTO Iulian Dascălu mută Carbochim, dar promite o investiție de peste jumătate de miliard de euro pentru cel mai mare proiect de regenerare urbană din România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Iulian Dascălu mută Carbochim, dar promite o investiție de peste jumătate de miliard de euro pentru cel mai mare proiect de regenerare urbană din România

Moscova a impus restricții ample de călătorie la începutul pandemiei de coronavirus, în martie 2020, dintre care multe rămân în vigoare, dar a extins treptat lista țărilor considerate sigure pentru călătoriile aeriene.

Alte țări cu care Rusia va relua zborurile după 9 aprilie includ Algeria, China, Liban, Peru și Pakistan, a anunțat grupul de lucru rus pentru coronavirus.

Mișustin a mai spus că Rusia va ridica restricțiile privind călătoriile peste granița terestră dintre Rusia și China.

Rusia și-a închis spațiul aerian pentru companiile aeriene din 36 de țări, inclusiv toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, ca răspuns la sancțiunile legate de Ucraina care vizează sectorul său aviatic.

Măsurile punitive impuse de puterile occidentale au forțat și firmele occidentale să rezilieze contractele de leasing cu companiile aeriene ruse pentru peste 500 de aeronave.

De asemenea, sancțiunile împiedică companiile aeriene ruse să cumpere piese de avioane sau servicii de întreținere din Europa sau Statele Unite, amplificând presiunea asupra celei de-a 11-a piețe a aviației din lume, din cauza interzicerii utilizării spațiului aerian nord-american și european.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
zboruri