Rusia va testa un vaccin împotriva COVID-19 pe un grup de militari

Rusia va testa un vaccin împotriva COVID-19 pe un grup de militari
scris 2 iun 2020

Ministerul Apărării din Rusia a anunțat marți că va începe testele clinice pentru un vaccin împotriva COVID-19 pe un grup de 50 de militari care s-au oferit să participe la acest studiu medical, relatează EFE.

"Pentru a verifica siguranța și eficiența vaccinului au fost selectați 50 de militari, între care cinci femei, care s-au oferit să participe la teste", se afirmă într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Edițiile de anul acesta ale festivalurilor Electric Castle, Untold, Jazz in the Park și Neversea, anulate. Profit.ro a anunțat anterior interzicerea până în toamnă a festivalurilor CITEȘTE ȘI Edițiile de anul acesta ale festivalurilor Electric Castle, Untold, Jazz in the Park și Neversea, anulate. Profit.ro a anunțat anterior interzicerea până în toamnă a festivalurilor

Vaccinul a fost elaborat cu participarea specialiștilor militari de la Centrul de Cercetare Științifică Nr.48 al Ministerului Apărării, unde vor fi realizate și primele teste clinice. Potrivit comunicatului, un prim grup de voluntari se va prezenta miercuri la acest centru, unde vor fi supuși unor analize medicale exhaustive înainte de începerea testelor, scrie Agerpres.

Pe 26 mai, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, l-a informat pe președintele Vladimir Putin că testele clinice pentru noul vaccin se vor încheia la sfârșitul lunii iulie.

Guvernul rus a anunțat că șapte centre științifice din țară lucrează la dezvoltarea unui vaccin împotriva COVID-19 și a unor medicamente pentru a combate această boală infecțioasă. Săptămâna trecută, Ministerul Sănătății a anunțat înregistrarea primului medicament pentru tratarea COVID-19.

viewscnt
Afla mai multe despre
vaccin
covid-19
rusia