Bulgaria intenționează să finalizeze conducta Balkan Stream până la finele anului

Bulgaria intenționează să finalizeze conducta Balkan Stream până la finele anului
scris 2 iun 2020

Premierul bulgar Boiko Borisov a declarat luni că autoritățile de la Sofia speră să termine gazoductul Balkan Stream, o prelungire pe teritoriul Bulgariei a conductei rusești TurkStream, până la finele acestui an, în pofida întârzierilor provocate de pandemia de coronavirus, transmite Reuters.

Anul trecut, Bulgaria a semnat un contract în valoare de 1,1 miliarde de euro cu grupul Arkad din Arabia Saudită pentru construcția unei conducte cu o lungime de 474 de kilometri, denumită Balkan Stream, care ar urma să transporte, în principal, gaze naturale rusești către Serbia, de la granița Bulgariei cu Turcia. Conform acordului semnat cu firma saudită, Balkan Stream trebuia să devină operațională încă din 2020. Cu toate acestea, carantina impusă de pandemia de coronavirus a întârziat lucrările de construcții, scrie Agerpres.

Angajații Facebook protestează împotriva deciziei companiei de a nu modera postările lui Trump CITEȘTE ȘI Angajații Facebook protestează împotriva deciziei companiei de a nu modera postările lui Trump

Premierul bulgar a precizat că Balkan Stream ar putea transporta aproximativ 20 de miliarde metri cubi de gaze naturale pe an. Ar fi vorba în principal de gaze naturale rusești dar și gaze de la un terminal de gaze lichefiate, care este construit în prezent în nordul Greciei, precum și gaze naturale din Azerbaidjan, a spus Borisov. "De această diversificare a surselor de aprovizionare cu gaze naturale va beneficia nu doar Bulgaria ci și Serbia și întreaga regiune", a apreciat Borisov.

viewscnt
Afla mai multe despre
balkan stream
bulgaria