Sancțiunile UE, "un pas spre război", consideră prim-ministrul ungar Viktor Orban

Sancțiunile UE, "un pas spre război", consideră prim-ministrul ungar Viktor Orban
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 nov 2022

Prim-ministrul ungar Viktor Orban a calificat sancțiunile UE împotriva Rusiei drept "un pas spre război" și și-a intensificat criticile față de o strategie de la Bruxelles pe care o consideră "periculoasă", informează France Presse.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Oricine intervine economic într-un conflict militar ia o poziție", a declarat liderul naționalist în cadrul tradiționalului său interviu la un post de radio apropiat de putere, scrie Agerpres.

Undă verde: Electromontaj preia Hidroconstrucția și societățile controlate de către aceasta CITEȘTE ȘI Undă verde: Electromontaj preia Hidroconstrucția și societățile controlate de către aceasta

"Încet-încet, alunecăm spre război", a insistat el, îngrijorat de acumularea măsurilor luate pentru a sancționa ofensiva rusă din Ucraina.

Viktor Orban denunță cu regularitate sancțiunile europene, chiar dacă le-a votat alături de partenerii săi, acuzându-le pentru dificultățile economice ale acestei țări central-europene.

Economia s-a contractat în trimestrul III (față de al doilea), iar inflația a depășit 20%, ajungând chiar și la 45% la alimente.

Guvernul a lansat o "consultare națională" pe această temă și a plasat afișe în toată țara cu un mesaj flancat de imaginea unei rachete: "Sancțiunile de la Bruxelles ne aduc la sapă de lemn".

Premierul ungar s-a declarat gata să "lupte" împotriva unui posibil nou pachet de sancțiuni și să asigure că Ungaria, foarte dependentă de hidrocarburile rusești, este "exceptată", ca în cazul embargoului asupra petrolului.

"Acum furnizăm arme distructive, antrenăm soldați ucraineni pe propriul teritoriu, impunem sancțiuni asupra energiei. (...) Devenim o parte integrantă" a conflictului, a insistat Orban.

"Încă nu se trage asupra noastră, dar suntem pe cale să devenim un beligerant. Europa joacă un joc foarte periculos", a conchis el. 

viewscnt
Afla mai multe despre
viktor orban
sanctiuni