Șeful Gazprom mizează pe o creștere peste așteptări a importurilor de gaze ale Europei

Șeful Gazprom mizează pe o creștere peste așteptări a importurilor de gaze ale Europei
scris 28 iun 2019

Grupul rus Gazprom, cel mai mare producător de gaze naturale din lume, se așteaptă ca tendința de creștere a cererii de gaze în Europa să continue în următorii ani, astfel încât, până în anul 2035, solicitările pentru importuri suplimentare să depășească ținta de 150 miliarde metri cubi, a declarat vineri directorul general al Gazprom, Alexei Miller, transmite Itar Tass.

"La Adunarea Generală anuală a Acționarilor din urmă cu trei ani estimam că până în 2035 cererea Europei pentru importuri suplimentare de gaze ar putea ajunge la 150 de miliarde de metri cubi. În prezent vedem cum numai în ultimii trei ani importurile Europei au crescut deja cu 67 de miliarde metri cubi. Ne așteptăm ca aceste tendințe să continue astfel încât să fie depășite prognozele", a spus Miller, potrivit Agerpres.

Vlad Plahotniuc, fostul lider al Partidului Democrat din Republica Moldova, inculpat în Rusia pentru contrabandă cu droguri CITEȘTE ȘI Vlad Plahotniuc, fostul lider al Partidului Democrat din Republica Moldova, inculpat în Rusia pentru contrabandă cu droguri

Șeful Gazprom a adăugat că principalii factori care stau la baza cererii de gaze a Europei sunt scăderea producției interne, reducerea producției de electricitate care provine de la centralele nucleare și scăderea rolului cărbunelui în sectorul energiei. În acest context, Miller a subliniat că producția internă de gaze naturale a țărilor europene asigură mai puțin de 50% din consum.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
gazprom
gaze naturale