Șeful spionajului german nu vede nicio slăbire a regimului președintelui rus Vladimir Putin

Șeful spionajului german nu vede nicio slăbire a regimului președintelui rus Vladimir Putin
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2023

Bruno Kahl, șeful Agenției germane de informații (BND), a declarat că nu vede nicio slăbire a regimului președintelui rus Vladimir Putin. "Rusia este încă capabilă să ducă un război pe termen lung", a spus el, potrivit DPA, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News

"Nu vedem nicio fisură în sistemul Putin", a declarat Kahl la Academia Federală pentru Politica de Securitate (BAKS). Kahl a susținut că criticile publice privind gestionarea războiului reprezintă dispute de rutină în cadrul societății ruse și nu reprezintă o amenințare pentru regimul Putin, scrie News.ro

WhatsApp oferă utilizatorilor una dintre cele mai așteptate funcții ale sale CITEȘTE ȘI WhatsApp oferă utilizatorilor una dintre cele mai așteptate funcții ale sale

"Rusia este încă capabilă să ducă un război pe termen lung", a spus el, arătând spre soldații recent recrutați. Kahl a spus că Rusia are, de asemenea, suficiente echipamente și muniții. Cu toate acestea, Kahl a spus că Rusia are anumite vulnerabilități, inclusiv performanța forțelor armate. Șeful spionajului a susținut că strategia pe termen lung a lui Putin ar putea prevala dacă Occidentul nu sprijină Ucraina într-un mod foarte organizat. Kahl a declarat că BND știa că Rusia va lansa o invazie la scară largă a Ucrainei cu două săptămâni înainte de începerea războiului din 24 februarie 2022.

"Cu aproximativ 14 zile înainte de începerea războiului am detectat fenomene care nu puteau fi interpretate în alt mod", a spus el.

Răspunzând la criticile privind faptul că serviciile secrete americane și britanice se așteptau la un atac mult mai devreme, Kahl a declarat că BND și-a bazat aprecierea pe faptul că decizia de a ataca a fost luată în cele din urmă de Putin. Kahl a susținut că Putin a luat în considerare și alți factori decât "numărarea rachetelor sau a tancurilor".

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
bnd