Serghei Lavrov și-a anulat deplasarea în Serbia, după ce trei țări vecine și-au închis spațiul aerian

Serghei Lavrov și-a anulat deplasarea în Serbia, după ce trei țări vecine și-au închis spațiul aerian
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iun 2022

O vizită pe care ministrul rus de Externe Serghei Lavrov ar fi trebuit să o facă luni și marți în Serbia a fost anulată, trei dintre vecinii sârbilor, Bulgaria, Macedonia de Norrd și Muntenegru, refuzând să lase avionul său să le folosească spațiul aerian, relatează bbc.com.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Interdicția cu privire la folosirea spațiului aerian este o consecință a ofensivei militare a Rusiei în Ucraina, scrie Agerpres.

VIDEO Ora de Profit.ro Președintele ANAF anunță: Declanșăm acțiuni foarte ferme în zona marii evaziuni fiscale. Acțiunile de control - direcționate și către marile companii. Cum vor fi împiedicate noi cazuri de mită printre inspectori CITEȘTE ȘI VIDEO Ora de Profit.ro Președintele ANAF anunță: Declanșăm acțiuni foarte ferme în zona marii evaziuni fiscale. Acțiunile de control - direcționate și către marile companii. Cum vor fi împiedicate noi cazuri de mită printre inspectori

Serbia este în continuare o țară prietenă cu Rusia, astfel că nu s-a alăturat sancțiunilor decise de Uniunea Europeană și Marea Britanie pentru ruși. UE și britanicii au închis spațiul lor aerian pentru avioanele rusești, inclusiv pentru avioanele private ale oligarhilor.

La fel ca alte țări europene, Serbia primește gaz rusesc.

La rândul său, Kremlinul susține puternic refuzul Serbiei de a recunoaște independența Kosovo.

Lavrov urma să discute la Belgrad cu președintele Aleksandar Vucic.

viewscnt
Afla mai multe despre
serghei lavrov
avion
serbia