SUA anunță noi sancțiuni care vizează aproximativ 300 de membri ai Dumei Ruse și peste 40 de companii rusești din domeniul apărării

SUA anunță noi sancțiuni care vizează aproximativ 300 de membri ai Dumei Ruse și peste 40 de companii rusești din domeniul apărării
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mar 2022

Statele Unite ale Americii anunță noi sancțiuni care vizează aproximativ 300 de membri ai Dumei de Stat a Federației Ruse și peste 40 de companii rusești din domeniul apărării, a declarat un înalt oficial al administrației Biden, relatează CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Oficialul a adăugat că UE și G7 vor anunța, de asemenea, o nouă inițiativă ”creată pentru a preveni evitarea” sancțiunilor, scrie News.ro.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

Întrebat de un reporter CNN ce va presupune inițiativa de evitare a sancțiunilor, înaltul oficial a spus că va reduce, parțial, capacitatea Băncii Centrale a Rusiei de a desfășura rezerve internaționale. Oficialul american a clarificat că orice tranzacție care implică aur este interzisă, măsură menită să împiedice aprecierea rublei.

”Mesajul general este că am făcut pași istorici în impunerea costurilor Rusiei, iar acum trebuie să ne asigurăm că suntem pe deplin aliniați și că obținem impactul maxim al măsurilor pe care le-am implementat”, a mai spus oficialul.

Întrebat despre strategia energetică comună care se așteaptă să fie anunțată vineri, oficialul nu au intrat în detalii, dar a precizat: ”Lucrăm de ceva timp și cred că va fi un pas înainte semnificativ în termeni de accelerare a înlăturării dependenței Europei de gazul rusesc”.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
rusia
sanctiuni