Supermarketurile din Grecia limitează achizițiile de făină și ulei de floarea soarelui

Supermarketurile din Grecia limitează achizițiile de făină și ulei de floarea soarelui
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mar 2022

Lanțurile de supermarketuri din Grecia au anunțat că vor restricționa cantitatea de făină și ulei de floarea soarelui pe care o pot cumpăra clienții, o măsură de precauție pe fondul majorării cererii, din cauza temerilor că aprovizionarea va fi afectată de războiul din Ucraina, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Invadarea Ucrainei de către Rusia a dus la creșterea prețurilor și a provocat temeri privind deficitul de produse în UE. Atât Ucraina cât și Rusia sunt furnizori cheie de grâu și ulei de floarea soarelui, scrie Agerpres.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

În urma unor măsuri similare adoptate în Spania și Italia, patru lanțuri de supermarketuri din Grecia - AB, Sklavenitis, Kritikos și My Market - au limitat săptămâna aceasta achizițiile online, și în unele cazuri din magazine, de făină și ulei de floarea soarelui.

Secretarul general pentru Comerț și Protecția Consumatorului, Sotiris Anagnostopoulos, a declarat joi la postul de televiziune Ant1 că cererea pentru unele produse a crescut în ultimele săptămâni de trei ori, cumpărătorii făcându-și provizii.

"Motivul limitării achizițiilor la aceste produse este doar de precauție, deoarece clienții noștri sunt îngrijorați de războiul din Ucraina. Vrem să ne asigurăm că vom putea să ne servim clienții și în viitor", a declarat un oficial al AB pentru Reuters. De asemenea, oficiali de la celelalte trei lanțuri de supermarketuri au declarat pentru Reuters că au impus restricții la făină și ulei de floarea soarelui

Grecia importă aproximativ 250.000 tone de grâu moale din Ucraina și Rusia, aproximativ 30% din importurile totale de grâu, anunțase anterior Ministerul Agriculturii.

Guvernul a cerut furnizorilor să declare stocurile de produse, inclusiv îngrășăminte, mâncare pentru animale, cereale, ulei de floarea soarelui și alte uleiuri vegetale.

Premierul elen Mitsotakis va prezida luni o reuniune a cabinetului unde se vor discuta potențiala penurie din cauza războiului din Ucraina, a anunțat joi un purtător de cuvânt, fără a oferi detalii suplimentare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
supermarketuri