Tăticii din Austria vor beneficia de un concediu de paternitate cu durata de o lună

Tăticii din Austria vor beneficia de un concediu de paternitate cu durata de o lună
scris 2 sep 2019

Austria permite bărbaților să beneficieze, începând de duminică, de un concediu de paternitate cu durata de o lună, urmând astfel exemplul altor țări occidentale, transmite AFP.

Orice angajat care va face o cerere de a pleca în concediu de paternitate va primi 700 de euro din partea oficiului de asistență socială. De această măsură, care a fost introdusă în anul 2017, au beneficiat până acum doar funcționarii publici, în timp ce angajații din sectorul privat puteau refuza acest concediu, scrie Agerpres.

Teodorovici propune ca pensionarii să primească anticipat o parte din suma la care vor avea dreptul după recalcularea din 2021 CITEȘTE ȘI Teodorovici propune ca pensionarii să primească anticipat o parte din suma la care vor avea dreptul după recalcularea din 2021

Pentru a-i stimula pe bărbați să își ia concediu de paternitate, autoritățile de la Viena au condiționat acordarea ajutoarelor financiare de luarea imediată a concediului după nașterea copilului.

Legislația cu privire la acest subiect evoluează rapid la nivel internațional, iar Uniunea Europeană a introdus în luna aprilie o normă minimă de 10 zile de concediu de paternitate, remunerat la nivelul zilelor de concediu de boală în fiecare stat membru.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
concediu de paternitate
austria