Telemunca devine obligatorie la Moscova pentru cel puțin 30% dintre angajați

Telemunca devine obligatorie la Moscova pentru cel puțin 30% dintre angajați
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iun 2021

Moscova - epicentrul recrudescenței pandemiei de coronavirus determinată de varianta Delta, mult mai contagioasă - a anunțat revenirea la telemuncă pentru cel puțin 30% dintre angajați, cu excepția celor vaccinați cel puțin cu o doză de ser împotriva COVID-19.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un ordin publicat pe site-ul primăriei Moscovei precizează că această măsură intră în vigoare de luni, 28 iunie, vizându-i și pe angajații de peste 65 de ani sau pe cei cu risc mare de îmbolnăvire, scrie Agerpres.

Rohlik, cel mai mare supermarket online din Cehia, cu plan de extindere în România, oferă concediu plătit nelimitat pentru a atrage noi angajați CITEȘTE ȘI Rohlik, cel mai mare supermarket online din Cehia, cu plan de extindere în România, oferă concediu plătit nelimitat pentru a atrage noi angajați

Această măsură, în vigoare în timpul primului și celui de-al doilea val al epidemiei la Moscova, a fost ridicată la sfârșitul lunii ianuarie, dar o nouă explozie de cazuri este înregistrată în ultimele două săptămâni, în urma răspândirii variantei Delta a coronavirusului și a ritmului lent de vaccinare.

Capitala rusă a înregistrat vineri 98 de decese din cauza COVID-19 în ultimele 24 de ore, un număr record de la începutul pandemiei. În total, 20.293 de noi cazuri de infecții au fost raportate pe ansamblul țării, dintre care 7.916 la Moscova.

Primăria Moscovei a decretat săptămâna trecută vaccinarea obligatorie pentru persoanele din sfera serviciilor, reintroducând o serie de restricții și instituind un certificat de sănătate. Dar autoritățile municipale nu iau în calcul instituirea unei măsuri de izolare generală, de genul celei din primăvara anului trecut.

Mai multe regiuni au urmat exemplul Moscovei și au reintrodus o serie de restricții împotriva coronavirusului. Medicul sanitar șef al Rusiei, Anna Popova, a anunțat că, începând de luni, vaccinarea pentru anumite categorii de persoane devine obligatorie în 18 regiuni din cadrul Federației Ruse.

Campania de imunizare trenează în Rusia din decembrie pe fondul neîncrederii rușilor în vaccinuri, în pofida apelurilor repetate ale președintelui Vladimir Putin.

Autoritățile ruse au permis angajatorilor să-i concedieze pe acei salariați care refuză să se vaccineze.

Conform ultimelor cifre, aproape 15% din populația Rusiei a primit cel puțin o doză de vaccin, potrivit site-ului web Gogov, care compilează date din regiuni și din mass-media, în lipsa unor statistici oficiale naționale.

Rusia este, cu 132.064 de decese raportate de guvern, țara europeană cea mai afectată de coronavirus.

Agenția pentru statistică Rosstat, care operează cu o definiție mult mai largă pentru decesele asociate COVID-19, a raportat circa 270.000 de decese în perioada de la începutul pandemiei și sfârșitul lunii aprilie.

viewscnt
Afla mai multe despre
telemunca
moscova