Tensiunile SUA-Rusia pentru Ucraina se acutizează. Biden anunță că lucrează la un plan ce va face ca lui Putin să-i fie ”foarte, foarte” greu să intre în Ucraina. CNN: Rusia poate declanșa Blitzkrieg de 7-10 zile

Tensiunile SUA-Rusia pentru Ucraina se acutizează. Biden anunță că lucrează la un plan ce va face ca lui Putin să-i fie ”foarte, foarte” greu să intre în Ucraina. CNN: Rusia poate declanșa Blitzkrieg de 7-10 zile
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 dec 2021

Președintele america, Joe Biden, spune că elaborează inițiative ample pentru a îngreuna o invadare a Ucrainei de către președintele rus Vladimir Putin și că nu va accepta "liniile roșii" ale Moscovei, declarațiile președintelui american venind într-un context de temeri că acest conflict care mocnește la granița ruso-ucraineană ar putea izbucni în război, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O teleconferință video între cei doi lideri este așteptată în următoarele zile, arată Hotnews.

La rândul său, Moscova a acuzat Ucraina și Statele Unite de comportament destabilizator și a sugerat că Kievul s-ar putea pregăti să lanseze propria ofensivă în estul Ucrainei.

Proleasing Motors, rezultate record la aniversarea de 20 de ani și planuri pentru noi investiții în dezvoltare sustenabilă și proiecte de modernizare CITEȘTE ȘI Proleasing Motors, rezultate record la aniversarea de 20 de ani și planuri pentru noi investiții în dezvoltare sustenabilă și proiecte de modernizare

"Ceea ce fac este să pun laolaltă ceea ce cred că este cel mai cuprinzător și semnificativ set de inițiative pentru a-i face foarte, foarte dificil domnului Putin să meargă mai departe și să facă ceea ce oamenii sunt îngrijorați că va face", a declarat Biden, fără a intra în detalii.

Ulterior, în timp ce pleca vineri pentru o călătorie de weekend la Camp David, Biden a declarat reporterilor: "Suntem conștienți de acțiunile Rusiei de mult timp și mă aștept să am o discuție lungă cu Putin".

"Nu accept liniile roșii ale nimănui", a spus el despre cererile Rusiei.

Cum să-ți optimizezi site-ul web CITEȘTE ȘI Cum să-ți optimizezi site-ul web

Oficialii americani și ucraineni au avertizat din nou în această săptămână că sunt discutate sancțiuni economice severe împotriva Rusiei.

Biden a impus sancțiuni Rusiei în aprilie și a lăsat deschisă posibilitatea de a impune mai multe. Dar Washingtonul speră că un angajament direct continuu va reduce tensiunile într-un moment în care relațiile sunt la cel mai scăzut nivel de după destrămarea Uniunii Sovietice.

Joi, la Stockholm, secretarul de stat american Antony Blinken l-a avertizat pe ministrul de externe rus Serghei Lavrov că vor exista "costuri severe" dacă Moscova va escalada conflictul, un mesaj pe care Biden pare pregătit să îl reitereze.

Între timp, oficialii ruși au declarat că Putin va insista asupra cererii sale de garanții de securitate juridice din partea Occidentului că NATO nu va admite Ucraina ca membru al alianței militare și nu va desfășura acolo sisteme de rachete care să vizeze Rusia.

Lavrov a amenințat joi cu un nou conflict în cazul extinderii NATO spre Est, adăugând că promisiunile de aderare făcute Georgiei și Ucrainei la summitul NATO de la București în 2008 au constituit o "mină" care a "detonat" deja în Georgia.

Trupele rusești aflate la granița cu Ucraina au capacitatea de a declanșa o invazie rapidă și sunt capabile să pună la punct și să-și organizeze liniile de aprovizionare, unitățile medicale și rezervele de combustibil necesare susținerii și ducerii unui război de lungă durată – în cazul în care Moscova chiar ar decide să invadeze Ucraina, au declarat pentru CNN surse apropiate serviciilor de informații. În același timp, trupele și muniția masate de Rusia la frontieră ar fi suficiente pentru ducerea unui război-fulger „blitzkrieg” de cel puțin 7-10 zile.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
sua
ucraina