Didi, una dintre cele mai mari companii chineze, se va delista de la New York și va intra pe bursa din Hong Kong

Didi, una dintre cele mai mari companii chineze, se va delista de la New York și va intra pe bursa din Hong Kong
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 dec 2021

Didi Global, un fel de Uber al Chinei, se va delista de la bursa de la New York după nici cinci luni de când a intrat și are în plan să se listeze la bursa din Hong Kong. Mișcarea este încă o dovadă despre animozitățile în creștere dintre SUA și China, ambele țări dorind să limiteze accesul companiilor din țara rivală pe piață.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Compania de ride-hailing Didi s-a listat pe 30 iunie la New York Stock Exchange după ce a strâns 4,4 miliarde în IPO. Era evaluată după listare la 68 miliarde dolari, dar acum cotația acțiunilor a scăzut și compania este evaluată la 38 miliarde dolari, scrie Hotnews.ro.

VIDEO Încă un tronson de autostradă este aproape gata și așteaptă să fie deschis traficului CITEȘTE ȘI VIDEO Încă un tronson de autostradă este aproape gata și așteaptă să fie deschis traficului

Mișcarea îi va înfuria pe investitorii care sperau mult mai mult după listare și se așteptau la câștiguri pe termen lung.

Decizia Didi vine pe fondul animozităților tot mai mari dintre SUA și China, fiecare dintre cele două super-puteri încercând să limiteze accesul companiilor din țara rivală pe burse și pe piață în general.

Mai multe companii chineze au fost forțate de legislația mai dură să se delisteze de pe bursele americane, în timp ce Beijingul vrea control aproape total asupra companiilor de tehnologie și este înfuriat de faptul că SUA vrea tot mai multe informații despre orice companie chineză care vrea să facă business pe piața din SUA.

Statul chinez vrea ca marile companii locale să nu poată să se listeze în SUA sau la burse din alte țări.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
didi
bursa
new york