Turcia: Partidele de opoziție se unesc împotriva lui Erdogan înainte de alegerile din iunie

Turcia: Partidele de opoziție se unesc împotriva lui Erdogan înainte de alegerile din iunie
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mai 2018

Principalele partide de opoziție din Turcia vor anunța o alianță înaintea alegerilor naționale din iunie, un pas care ar putea însemna o provocare importantă pentru dominația partidului lui Recep Tayyip Erdogan, Justiție și Dezvoltare, scrie The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acordul, la care participă și principalele partide laice și naționaliste de opoziție, va diminua controlul deținut de partidul Justiție și Dezvoltare (AKP) asupra Parlamentului, scrie News.ro.

Coaliția va fi anunțată oficial joi și va include Partidul Republicanilor (CHP), Iyi, partidul islamist Saadet (SP) și Partidul Democrat (DP).

Sphera Franchise Group continuă expansiunea în Italia și va inagura restaurante KFC în mai multe gări CITEȘTE ȘI Sphera Franchise Group continuă expansiunea în Italia și va inagura restaurante KFC în mai multe gări

Partidul laic CHP este cea mai mare grupare de opoziție în parlament iar partidul Iyi este compus în principal din politicieni naționaliști. Liderul Iyi, Meral Aksener, a declarat că va candida la președinție.

Coaliția va candida la alegeri împotriva alianței formată din AKP și partidul Acțiunea Naționalistă (MHP).

Erdogan a ordonat organizarea de alegeri prezidențiale și parlamentare pe 24 iunie, cu un an și jumătate înainte de data anunțată inițial. Noul președinte va avea puteri sporite care au fost aprobate printr-un referendum anul trecut.

Deși Erdogan este favorit clar pentru a câștiga, un bloc de opoziție mai mare ar putea să fie o provocare semnificativă.

viewscnt
Afla mai multe despre
erdogan
turcia