Turcia va trimite o a doua navă pentru forarea de hidrocarburi în Marea Neagră

Turcia va trimite o a doua navă pentru forarea de hidrocarburi în Marea Neagră
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 sep 2020

Turcia va trimite o a doua navă de forare în Marea Neagră, a anunțat duminică ministrul Energiei, Fatih Donmez, la câteva săptămâni după ce țara a anunțat cea mai mare descoperire de gaze naturale a sa în regiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Nava noastră de forare Kanuni, a cărei pregătire este în desfășurare, va începe să foreze în Marea Neagră”, a anunțat ministrul pe Twitter.

Donmez a adăugat că nava Kanuni va asista nava de forare Fatih, care a descoperit un zăcământ de 320 de miliarde de metri cubi de gaze naturale la aproximativv 100 de mile nautice la nord de coasta Turciei, scrie News.ro.

ANALIZĂ Prețurile gazelor de pe piața internă au coborât sub cele de pe bursa austriacă CEGH, ceea ce a condus la sistarea importurilor din Ungaria CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Prețurile gazelor de pe piața internă au coborât sub cele de pe bursa austriacă CEGH, ceea ce a condus la sistarea importurilor din Ungaria

Nu este clar dacă nava Kanuni va lucra în același zăcământ ca Fatih. Kanuni se află în prezent în largul coastei Antalyei, potrivit datelor firmei Refinitiv.

În prezent, Turcia importă aproape tot necesarul său de energie și orice descoperire ar contribui la reducerea deficitului său de cont curent.

Mai mult de un sfert din contractele de gaze pe termen lung ale Turciei expiră anul viitor, inclusiv importurile prin conducte ale grupului Gazprom din Rusia și SOCAR din Azerbaidjan și un acord pentru gaze naturale lichefiate (GNL) convenit cu Nigeria.

Ankara se așteaptă ca furnizorii de gaze să ofere prețuri mai competitive și o flexibilitate mai mare dacă doresc să reînnoiască contractele pe termen lung, în valoare totală de 16 miliarde de metri cubi pe an, a spus oficialul.

Turcia desfășoară, de asemenea, operațiuni în estul Mării Mediterane, ceea ce a condus la un conflict cu Grecia și Cipru cu privire la drepturile de proprietate asupra potențialelor resurse de hidrocarburi din regiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
marea neagră
hidrocarburi