Austria înăsprește regulile de purtare a măștilor din cauza creșterii numărului de infectări

Austria înăsprește regulile de purtare a măștilor din cauza creșterii numărului de infectări
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 sep 2020

Austria înăsprește începând de luni regulile de purtare a măștilor și de distanțare socială la evenimente publice și în restaurante, ca răspuns față de accelerarea răspândirii noului coronavirus în țară, a anunțat vineri cancelarul Sebastian Kurz, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De luni, măștile vor fi obligatorii în magazine, în toate mijloacele de transport public și în școli, în afara sălilor de clasă, a precizat șeful guvernului, scrie Agerpres.

OMS: Decizia AstraZeneca de a amâna studiul clinic de fază a 3-a al vaccinului pentru Covid-19 este o trezire la realitate CITEȘTE ȘI OMS: Decizia AstraZeneca de a amâna studiul clinic de fază a 3-a al vaccinului pentru Covid-19 este o trezire la realitate

Evenimentele private vor fi limitate la 50 de participanți în spații închise și la 100 în aer liber, iar cele cu caracter profesional vor putea primi până la 1.500 de persoane în spații închise și 3.000 în aer liber.

În Austria numărul zilnic de noi infectări este în creștere de la sfârșitul lunii iunie, ajungând joi la 644 de cazuri, cel mai ridicat nivel consemnat de la finele lui martie.

Șapte regiuni - Viena, Graz, Innsbruck, Korneuburg, Wiener Neustadt, Bezirk-Kufstein și Schwaz din Tirol - au fost declarate vineri zone 'galbene', cu risc mediu de transmitere a virusului, potrivit agenției APA.

'Tocmai pentru că vara a decurs bine și oamenilor nu prea le vine să creadă că cifrele cresc din nou, vă adresez tuturor un apel să tratăm împreună situația cu seriozitate', a subliniat cancelarul Kurz, într-o conferință de presă.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
masca