Turismul elen se îndreaptă spre un nou an record

Turismul elen se îndreaptă spre un nou an record
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 feb 2024

Există indicii clare că turismul elen, după un an record în 2023, se îndreaptă spre o creștere de aproximativ 10% în 2024, informează publicația Ekathimerini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Pe lângă majorarea numărului de rezervări pentru vacanțe în Grecia cu 12% în ianuarie, comparativ cu perioada similară din 2023, anunțată de Confederația Turismului Elen, operatorul german TUI a raportat un avans cu 8% al creșterii medii a rezervărilor de vacanțe în Europa, cele mai solide performanțe venind din Grecia, Spania și Turcia, scrie Agerpres.

Economia Ungariei s-a contractat CITEȘTE ȘI Economia Ungariei s-a contractat

Alături de majorarea cererii pentru pachetele turistice, operatorul german a anunțat și o expansiune cu a 4% a prețului mediu, față de 2023.

Pe baza datelor Băncii Centrale a Greciei, care a anunțat venituri din turism de 22 miliarde de euro în 2023, pentru acest an sunt estimate venituri de 25 miliarde de euro.

În prezent, rezervările firmelor de turism arată o creștere semnificativă în acest an pentru Atena, Salonic și destinațiile din apropiere. În lunile următoare este așteptată majorarea numărului de rezervări pentru destinațiile de vară, în special Rodos, Creta, Kos, Corfu și Zakynthos.

Până acum, TUI are în total 9,4 milioane de rezervări pentru iarna din 2023-20424 și vara acestui an, față de 8,7 milioane anul precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
grecia