Ungaria blochează o nouă rundă de sancțiuni ale UE împotriva Rusiei. Motivul e legat de companiile chineze implicate în sancțiuni

Ungaria blochează o nouă rundă de sancțiuni ale UE împotriva Rusiei. Motivul e legat de companiile chineze implicate în sancțiuni
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 feb 2024

Ungaria a blocat aprobarea ultimului pachet de sancțiuni ale UE împotriva Moscovei, de data aceasta nu din cauza opoziției față de măsurile care vizează Rusia – ci China, transmite Financial Times. UE vrea să adopte sancțiunile pentru a marca doi ani de la invazia ilegală a Rusiei în Ucraina.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noile sancțiuni ar completa un pachet de sprijin financiar de 50 de miliarde de euro pentru Kiev, precum și o inițiativă de a pune deoparte profiturile din activele suverane imobilizate ale Rusiei, scrie G4Media.ro

VIDEO&FOTO Turcii încep lucrările la ultimul lot al Autostrăzii Moldovei CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Turcii încep lucrările la ultimul lot al Autostrăzii Moldovei

Ungaria a fost singura persoană care s-a opus sancțiunilor la o reuniune a ambasadorilor UE, care, în caz contrar, ar fi semnat pachetul de sancțiuni, care vizează aproape 200 de persoane și entități din Rusia, China și alte țări care se consideră că sprijină efortul de război al Moscovei.

„Ungurii nu au fost de acord din cauza companiilor chinezești”, a declarat pentru Financial Times un oficial european. Ungaria a amânat sau diluat în mai multe rânduri sancțiunile UE la adresa Rusiei. De asemenea, opoziția lui Viktor Orban a dus la amânarea cu mai multe luni a sprijinului pentru Ucraina.

Ambasadorul Budapestei a solicitat colegilor din UE mai mult timp pentru a analiza conținutul propunerilor, potrivit surselor citate de FT.

Propunerea UE solicită sancțiuni împotriva a trei companii chineze și a uneia din India. În cazul în care va fi aprobată, ar fi pentru prima dată când companii din China continentală și India vor fi afectate de sancțiuni din partea UE.

Susținătorii pachetului de sancțiuni speră să ajungă la un acord până miercurea viitoare, pentru a respecta termenul limită de 24 februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
sanctiuni
china