Turiștilor ruși li s-ar putea interzice intrarea în Estonia, Letonia, Lituania, Polonia și Finlanda

Turiștilor ruși li s-ar putea interzice intrarea în Estonia, Letonia, Lituania, Polonia și Finlanda
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 aug 2022

Turiștilor ruși li s-ar putea interzice intrarea în Estonia, Letonia, Lituania, Polonia și Finlanda dacă Uniunea Europeană nu adoptă o interdicție la nivelul întregului bloc, potrivit ministrului lituanian de Externe Gabrielius Landsbergis, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Uniunii Europene să introducă o interdicție de călătorie pentru turiștii ruși, argumentând că ”cea mai importantă sancțiune” a fost ”închiderea granițelor, pentru că rușii iau pământul altcuiva”, scrie News.ro.

Comisia Europeană: Cea mai gravă secetă înregistrată în Europa în \'\'ultimii cel puțin 500 de ani\'\' CITEȘTE ȘI Comisia Europeană: Cea mai gravă secetă înregistrată în Europa în ''ultimii cel puțin 500 de ani''

Apelul liderului ucrainean a fost susținut de mai mulți lideri ai UE, inclusiv de premierul finlandez, Sanna Marin, și de omologul său eston, Kaja Kallas.

Rușilor nu ar trebui să li se permită să intre în UE în timp ce țara lor ”desfășoară un genocid”, a declarat Landsbergis reporterilor, marți, la Vilnius.

”Am vorbit cu miniștri din toate aceste țări... Nu văd prea multe diferențe din punct de vedere politic”, a mai subliniat el.

Statele Unite au respins cererea Ucrainei referitoare la o interdicție a vizelor temporare de muncă pentru ruși, pe motiv că administrația Biden a impus deja restricții de viză oficialilor de la Kremlin. În schimb, Washingtonul se va concentra pe identificarea celor implicați în invazia Rusiei în Ucraina și îi va trage la răspundere.

”SUA nu ar dori să închidă căile către refugiu și siguranță pentru disidenții Rusiei sau pentru alții care sunt vulnerabili la încălcarea drepturilor omului”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
turisti
rusia
viza