Ucraina a primit tone de echipamente energetice din 30 de țări

Ucraina a primit tone de echipamente energetice din 30 de țări
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mar 2023

Ucraina, sub coordonarea Ministerului Energiei, a primit 450 de încărcături de ajutor umanitar cu echipamente energetice cu o greutate totală de peste 5.650 de tone în anul care a trecut de la începutul invaziei complete a Rusiei, a anunțat ministrul ucrainean al Energiei, Herman Haluschenko.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Printre echipamentele pe care le-a primit Ucraina se numără peste 1.700 de generatoare, aproximativ o mie de transformatoare, centrale mobile de gaz, echipamente speciale, de înaltă tensiune pentru repararea liniilor electrice, un laborator mobil de cabluri, etc.”, susține ministrul ucrainean al Energiei pe canalul Telegram al ministerului, citat de Interfax.

Echipamentele primite au permis Ucrainei reparația în regim de urgență a infrastructurii energetice, afectată de atacurile lansate de amata rusă cu rachete, drone și artilerie.

ULTIMA ORĂ Mișcare pregătită - Vouchere de vacanță, suportate de la buget, pentru toți angajații din sectorul privat CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Mișcare pregătită - Vouchere de vacanță, suportate de la buget, pentru toți angajații din sectorul privat

În raport se precizează că peste 30 de țări au oferit asistență: Austria, Marea Britanie, Polonia, Suedia, Germania, Italia, Franța, Letonia, Belgia, Danemarca, Spania, Finlanda, Lituania, Estonia, Irlanda, Norvegia, Macedonia de Nord, Elveția, Ungaria, Moldova, Slovacia, Croația, Slovenia, Olanda, Cehia, precum și Azerbaidjan, Japonia, Republica Coreea, Canada și Statele Unite.

Fondul de sprijin energetic al Ucrainei, înființat de Secretariatul Comunității Energiei în aprilie 2022, a primit 144 milioane de euro la 1 februarie 2023.

Din aceste fonduri, 108 milioane de euro au fost plătiți pentru achiziționarea de echipamente energetice, combustibil și servicii pentru a satisface nevoile critice ale companiilor energetice ucrainene.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
ajutoare
echipamente
energie