Ucraina a strâns 13 milioane de dolari în criptomonede după un apel pe Twitter

Ucraina a strâns 13 milioane de dolari în criptomonede după un apel pe Twitter
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 feb 2022

Guvernul ucrainean a strâns criptomonede în valoare de aproape 13 milioane de dolari în două zile, după ce a făcut apel pentru donații de bitcoin și alte active digitale pe rețelele de socializare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contul oficial de Twitter al Ucrainei a făcut apelul pentru donații de criptomonede sâmbătă, după invazia țării de către Rusia, guvernul publicând adrese de portofele digitale pentru token-uri, inclusiv bitcoin și ether, scrie Reuters.

"Fiți alături de poporul ucrainean. Acum acceptăm donații în criptomonede", a transmis vicepremierul Mihailo Fedorov, care este și ministrul Transformării Digitale.

VIDEO Rusia, atac dezlănțuit în Harkov în timp ce sunt derulate negocieri cu Ucraina CITEȘTE ȘI VIDEO Rusia, atac dezlănțuit în Harkov în timp ce sunt derulate negocieri cu Ucraina

Până luni la prânz, valoarea donațiilor în criptomonede a atins 12,8 milioane de dolari, potrivit datelor firmei de analiză blockchain Elliptic din Londra. Aproape 17.300 de donații au fost înregistrate în intervalul menționat.

Ucraina a strâns 13 milioane de dolari în criptomonede după un apel pe Twitter

Ministerul ucrainean al transformării digitale a confirmat că tweet-urile sunt autentice și a adăugat că banii vor fi folosiți “pentru a distruge cât mai mulți soldați ruși posibil”.

Deși mai multe țări au adoptat monede virtuale în ultimii ani, un caz notabil fiind El Salvador, apelul Ucrainei pentru donații directe este printre primele de acest fel la nivel guvernamental.

Donațiile de criptomonede către grupurile ucrainene de voluntari și de hackeri au crescut și ele de când Rusia a lansat atacul asupra țării, conform datelor Elliptic.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
criptomonede
donatii criptomonede ucraina
apel donatii bitcoin twitter
crowdfunding ucraina