Ucraina interzice accesul navelor rusești în apele sale interioare

Ucraina interzice accesul navelor rusești în apele sale interioare
scris 3 ian 2022

Legea Ucrainei privind transportul pe apele sale interioare a intrat în vigoare începând cu 1 ianuarie. Legislația stabilește procedura legală pentru ca navele străine să aibă acces în apele interioare ale Ucrainei, cu excepția Rusiei, relatează agenția TASS.

Documentul aprobat de Adunarea legislativă a Ucrainei la 3 decembrie 2020 indică faptul că „operațiunile de transport de marfă pe căile navigabile interioare ale Ucrainei (…) pot fi efectuate de nave ucrainene sau nave străine, ai căror armatori sunt entități comerciale înregistrate în Ucraina”, potrivit legii, care prevede mai departe interzicerea navelor care navighează sub pavilion rusesc sau a navelor deținute de cetățeni ruși, scrie g4media.ro.

Țările din Balcani rămân fără populație: „Mai bine să fii sclav afară pe 2.000 de euro decât acasă pe 300 de euro” CITEȘTE ȘI Țările din Balcani rămân fără populație: „Mai bine să fii sclav afară pe 2.000 de euro decât acasă pe 300 de euro”

Legea reglementează, de asemenea, relațiile în domeniul navigației pe căile interioare ale Ucrainei, orice proprietate scufundată în acestea și responsabilitatea armatorilor pentru orice încălcare a legilor privind transportul pe apă interioară.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
nave