Ucraina ordonă blocarea mai multor site-uri de știri rusești

Ucraina ordonă blocarea mai multor site-uri de știri rusești
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 aug 2021

Ucraina a ordonat blocarea mai multor site-uri de știri rusești, inclusiv al cotidianului economic Vedomosti, în cadrul unei noi serii de sancțiuni împotriva țării vecine, provocând proteste în Rusia, relatează France Presse.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Președintele Volodimir Zelenski a impus aceste sancțiuni prin decret, validând o decizie în acest sens a Consiliului Național de Securitate, scrie Agerpres.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Noile sancțiuni vizează o duzină de grupuri rusești dintre care editorul Vedomosti, mult timp un titlu de referință în Rusia înainte de a fi preluat de fideli ai Kremlinului, și cotidianul popular Moskovski Komsomoleț.

Nicio explicație nu a fost oferită cu privire la alegerea companiilor vizate de aceste măsuri, care afectează de asemenea mai multe site-uri legate de separatiștii proruși din estul Ucrainei.

Șeful Uniunii jurnaliștilor ruși Vladimir Soloviov, citat de agenția RIA Novosti, a denunțat această decizie ca o violare a libertății de exprimare și "epurare" a mass-media ruse în Ucraina.

Redactorul șef al Moskovski Komsomoleț Pavel Gusev a indicat la rândul său că aceste sancțiuni nu vor avea "niciun" impact asupra funcționării cotidianului său, potrivit presei ruse.

Azerbadjanul a exportat 3 miliarde mc de gaz în Europa. România mai așteaptă CITEȘTE ȘI Azerbadjanul a exportat 3 miliarde mc de gaz în Europa. România mai așteaptă

Relațiile dintre Ucraina și Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de la anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Moscova în 2014, urmată de declanșarea unui război cu separatiștii proruși.

Cele două țări au impus de atunci multe sancțiuni reciproce. O ultimă serie de sancțiuni ruse introduse vineri îl vizează în special pe șeful diplomației ucrainene Dmitro Kuleba și secretarul Consiliului național de Securitate Oleksi Danilov.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
rusia
site-uri