Ucraina: Parlamentul a adoptat o lege care definește zonele aflate sub controlul forțelor pro-ruse ca fiind ocupate temporar de Rusia

Ucraina: Parlamentul a adoptat o lege care definește zonele aflate sub controlul forțelor pro-ruse ca fiind ocupate temporar de Rusia
scris 19 ian 2018

Parlamentul Ucrainei a adoptat o lege care definește zonele din estul țării aflate sub controlul forțelor pro-ruse ca fiind ocupate temporar de Rusia, anunță BBC. Moscova a condamnat decizia, apreciind că nu poate fi considerată decât pregătire pentru "un nou război".

Legea privind reintegrarea regiunii a fost susținută de 280 de parlamentari, Rusia fiind numită stat "agresor", după discuții aprinse care au durat trei zile, arată news.ro.

"Federația Rusă comite o agresiune împotriva Ucrainei ocupând părți ale teritoriului său", se arată în document, care acuză Moscova că și-a trimis forțele armate în regiunile Donețk și Luhansk și nu se conformează cerințelor impuse de încetarea focului.

Grecia denunță poziția lui Donald Tusk în privința cotelor obligatorii de refugiați CITEȘTE ȘI Grecia denunță poziția lui Donald Tusk în privința cotelor obligatorii de refugiați

Ucraina și Occidentul acuză Rusia că își tirmite trupe în regiune și că îi înarmează pe separatiști.

Moscova neagă acest lucru, dar recunoaște că "voluntari" ruși îi ajută pe rebeli.

Ministerul rus de Externe acuză Kievul, într-o declarație emisă joi, că încearcă să rezolve prin forță conflictul din estul țării. De asemenea, Moscova a susținut că noua lege încalcă acordul de pace de la Minsk, din 2015.

Creșterea tensiunilor între Kiev și Moscova are loc la câteva săptămâni după ce Ucraina și separatiștii au făcut un schimb de prizonieri care a implicat sute de persoane.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
rusia