Ucraina și FMI vor pregăti un nou program de sprijin financiar

Ucraina și FMI vor pregăti un nou program de sprijin financiar
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mai 2019

Ucraina și Fondul Monetar Internațional (FMI) au convenit să pregătească un nou program de sprijin Financiar care să fie gata înainte de alegerile parlamentare anticipate din luna iulie, a declarat un oficial al noii administrații prezidențiale, Oleksandr Daniliuk, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Daniliuk, care a fost numit șeful consiliului național de apărare și de securitate, a declarat, după prima întâlnire a noului președinte Volodimir Zelenski cu oficiali ai FMI, că se așteaptă ca prima tranșă de ajutor să fie primită după alegeri, scrie News.ro.

FMI a spijinit economia Ucrainei, afectată de război, cu mai multe programe de ajutor condiționate de reforme, după anexarea Crimeei de către Rusia, în 2014 și conflictul cu separatiștii susținuți de Kremlin din estul țării.

DIGI lansează serviciile de telefonie mobilă în Ungaria CITEȘTE ȘI DIGI lansează serviciile de telefonie mobilă în Ungaria

Prezența lui Daniliuk în echipa lui Zelenski va da încredere investitorilor, pentru că acesta a fost un susținător deschis al reformelor și cooperării cu FMI, în perioada 2016-2018, ca ministru de Finanțe.

Zelenski a câștigat luna trecută alegerile prezidențiale, chiar dacă nu are experiență politică.

”Ne-am prezentat agenda, felul în care vedem dezvoltarea țării. Cum vedem cooperarea noastră. Pozițiile noastre corespund în totalitate. Am cpnvenit să cooperăm activ cu FMI și alte instituții internaționale pentru a pregăti pentru perioada verii, în timpul alegerilor, a unui nou program, care să dea un nou imbold economiei țării ”, a declarat Daniliuk.

FMI este gata să se întâlnească cu noul guvern după alegeri, pentru a continua negocierile, a declarat șeful delegației FMI, Ron van Rooden.

Zelenski a spus că echipa sa a pregătit un nou proiect de lege care incriminează îmbogățirea ilicită a oficialilor, pe care îl va înainta Parlamentului în această săptămână. Parlamentul trebuie să adopte această lege ca o condiție pentru finanțarea din partea FMI.

Daniliuk nu a spus dacă FMI și Zelenskiy au discutat despre prețul gazelor. FMI vrea ca Ucraina să aducă prețul gazelor destinate populației la nivelul real al pieței.

Separat, reprezentanți ai Comisiei Europene au discutat cu echipa lui Zelenski despre furnizarea unor noi ajutoare, care vor depinde de finanțarea din partea FMI, a relatat agenția Interfax.

Partidul lui Zelenski nu are reprezentanți în Parlamentul actual, fiind neapărat necesar pentru el să convoace alegeri anticipate atâta timp cât popularitatea sa este mare.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
fmi