Ungaria va construi cu 1 miliard euro, lângă Dunăre, un oraș alimentat cu energie verde

Ungaria va construi cu 1 miliard euro, lângă Dunăre, un oraș alimentat cu energie verde
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mai 2019

Ungaria intenționează să construiască un oraș alimentat cu energie verde care va oferi locuri de muncă în domeniul horticulturii și locuințe, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Proiectul de 1 miliard de euro Hegyeshalom-Bezenye va fi amplasat pe o fâșie din lunca Dunării din nord-vestul Ungariei, se va întinde pe o suprafață de aproximativ 500 terenuri de fotbal și va avea facilități precum școli și magazine, au anunțat marți grupul de utilități EON SE și dezvoltatorul imobiliar FAKT AG, inițiatorii acestui proiect, arată Agerpres.

Acest oraș va fi alimentat în principal cu energie solară și biogaz și va crea până la 5.000 de locuri de muncă permanente în serele unde urmează să fie crescute legume, a declarat Nikolai Ulrich, membru în boardul FAKT.

FOTO Delta Dunării așteaptă peste 60.000 de turiști aduși de navele de croazieră în acest an. Acord pentru a aduce ucrainieni CITEȘTE ȘI FOTO Delta Dunării așteaptă peste 60.000 de turiști aduși de navele de croazieră în acest an. Acord pentru a aduce ucrainieni

Atunci când va fi terminat, proiectul Hegyeshalom-Bezenye va include aproximativ 1.000 de locuințe, un restaurant, hotel, stație de tren, magazine precum și școli și facilități de pregătire. Proiectul include un sistem de gestionare sustenabilă a apei iar energia termică va fi furnizată de la centrale geotermale, a mai spus Ulrich.

Pe lângă majorarea producției Ungariei de tomate, ardei și vinete, acest orășel va găzdui de asemenea cea mai mare fermă piscicolă din Europa continentală unde vor fi crescuți somni, bibani și plătici. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
oras