Ucraina va impune sancțiuni Rusiei asemănătoare celor decise de Statele Unite

Ucraina va impune sancțiuni Rusiei asemănătoare celor decise de Statele Unite
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mai 2018

Ucraina a hotărât să impună sancțiuni companiilor și entităților rusești asemănătoare celor decise de Statele Unite, care au pus pe lista neagră oameni de afaceri și aliați ai președintelui rus Vladimir Putin, conform președintelui ucrainean Petro Poroshenko, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De asemenea, Kievul a prelungit sancțiuni deja existente care au fost introduse împotriva a sute de companii și entități rusești ca răspuns la anexarea Crimeei în 2014 și la susținerea Kremlinului pentru grupările separatiste din estul Ucrainei, scrie News.ro.

“Cu decizia de astăzi am coordonat noi sancțiuni … cu cele care au fost implementate de Statele Unite împotriva cetățenilor și entităților legale ale Federației Ruse”, a dnunțat Poroshenko într-un comunicat publicat după o întâlnire a Consiliului de Securitate și Apărare al Ucrainei.

Operatorul Bursei din Londra a lansat recrutarea în București: Căutăm oameni curioși din punct de vedere intelectual, gata să pună întrebări dificile. Ce le oferă celor interesați CITEȘTE ȘI Operatorul Bursei din Londra a lansat recrutarea în București: Căutăm oameni curioși din punct de vedere intelectual, gata să pună întrebări dificile. Ce le oferă celor interesați

El nu a precizat ce persoane se află pe listă sau când vor fi implementate sancțiunile. Poroshenko a declarat anterior că Ucraina va sancționa oligarhi ruși, printre care și pe Oleg Deripaska.

Consiliul de Securitate și Apărare a comunicat că noile sancțiuni vor fi valabile pentru cel puțin trei ani și includ penalizări pentru parlamentari și oficiali ruși de rang înalt.

În aprilie, Statele Unite au impus sancțiuni majore împotriva a 24 de cetățeni ruși printre care și magnatul Deripaska într-una dintre cele mai agresive acțiuni cu scopul de a pedepsi Moscova pentru amestecul în alegerile prezidențiale americane din 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
sanctiuni rusia