UE urmărește îndeaproape evoluția situației noilor sancțiuni pe care SUA vor să le impună Rusiei, anunță CE

UE urmărește îndeaproape evoluția situației noilor sancțiuni pe care SUA vor să le impună Rusiei, anunță CE
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iul 2017

Uniunea Europeană urmărește îndeaproape situația după ce Statele Unite au impus Rusiei noi sancțiuni și se teme că sancțiunile aprobate de Senatul și Congresul americane ar putea să afecteze securitatea energetică a UE și companii europene, relatează The Associated Press.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Oficiali europeni ”vor observa cum evoluează acest proces și, bineînțeles, vom monitoriza în mod atent cum, dacă și când va fi pusă în practică această lege, în cazul în care intră în vigoare”, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Comisiei Europene (CE), Alexander Winterstein.

Unele dintre îngrijorările europene au fost abordate în ultima versiune a textului, a spus el. ”Vom rămâne vigilenți”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Acest pachet de măsuri vizează sectorul energetic rus, în cadrul unui inițiative care-l împiedică pe președintele Donald Trump să relaxeze sancțiunile impuse Moscovei fără aprobarea Congresului, scrie News.ro.

Plasarea contribuțiilor la angajat ar impune o majorare a salariului brut cu cel puțin 22,75%. Fără o soluție de creștere artificială a salariului brut și cu păstrarea impozitului pe venit, salariul mediu net s-ar diminua cu până la 22% CITEȘTE ȘI Plasarea contribuțiilor la angajat ar impune o majorare a salariului brut cu cel puțin 22,75%. Fără o soluție de creștere artificială a salariului brut și cu păstrarea impozitului pe venit, salariul mediu net s-ar diminua cu până la 22%

Pentru ca proiectul să devină lege, este necesar însă ca Trump să-l aprobe.

BERLINUL SPERĂ SĂ SE COORDONEZE CU WASHINGTONUL ÎN SANCȚIONAREA MOSCOVEI

Pe de altă parte, ministrul german de externe a anunțat vineri că Berlinul nu va accepta ca noi sancțiuni americane impuse Moscovei să fie aplicate unor companii europene și că speră la o coordonare cu Washingtonul în sancționarea Rusiei.

Atât Germania, cât și Austria au criticat dur, în ultima perioadă, acest proiect, subliniind că el poate să afecteze întreprinderi europene implicate în exportul rus de gaze naturale.

Senatul a adoptat vineri pachetul legislativ, care impune sancțiuni financiare dure Rusiei, Iranului și Coreei de Nord.

Berlinul nu va renunța să exercite presiuni în vederea unei abordări comune, a declarat șeful diplomației germane Sigmar Gabriel.

”Noi nu vom accepta o aplicare extrateritorială a acestor sancțiuni impuse de Statele Unite companiilor europene”, a subliniat el.

Sancțiunile nu sunt un ”instrument adecvat de promovare a intereselor naționale în domeniile exportului și industriei energetice interne”, a subliniat șeful diplomației germane.

Ministerul rus de Externe a dispus vineri o reducere a numărului diplomaților americani în Rusia și a anunțat că va închide un loc de agrement american, drept contramăsuri față de aceste noi sancțiuni.

Ministerul a anunțat că a dispus ca Ambasada Statelor Unite în Rusia să-și reducă numărul diplomaților până la 1 septembrie.

Diplomația rusă a anunțat totodată că va închide un centru de recreere de la periferia Moscovei și instalații folosite ca depozite.

Pachetul de sancțiuni american vizează să pedepsească Moscova din cauza amestecului în alegerile prezidențiale americane din 2016, a agresiunilor militare ruse în Ucraina și Siria, unde Kremlinul îl susține pe președintele Bashar al-Assad.

Acest nou pachet de sancțiuni îl vizează pe președintele rus Vladimir Putin și cerul său cel mai apropiat, prin țintirea atât a unor presupuși oficiali corupți sau care ar fi comis abuzuri în domeniul drepturilor omului, cât și a unor sectoare cruciale ale economiei ruse - inclusiv vânzarea de armament și exporturile în sectorul energetic.

viewscnt
Afla mai multe despre
uniunea europeana
rusia