ULTIMA ORĂ Banca Centrală a Rusiei a majorat dobânda cheie, de la 9,5% la 20%

ULTIMA ORĂ Banca Centrală a Rusiei a majorat dobânda cheie, de la 9,5% la 20%

Banca Centrală a Rusiei (Sursa: Wikicommons)

scris 28 feb 2022

Consiliul de administrație al Băncii Centrale a Rusiei a decis să majoreze dobânda cheie la 20% de la 9,5% începând cu ziua de luni, 28 februarie 2022, într-o încercare de a contracara efectele sancțiunilor economice occidentale.

Potrivit unui comunicat oficial, Banca Centrală a Rusiei a luat această decizie ca urmare a “schimbării radicale a condițiilor externe”.

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

„Ridicarea dobânzii va face posibilă asigurarea creșterii ratelor la un nivel necesar pentru a compensa riscurile crescute de depreciere și inflație. Acest lucru va face posibilă menținerea stabilității financiare și a prețurilor și protejarea economiilor cetățenilor de depreciere”, se precizează în comunicatul băncii centrale ruse.

Reglementatorul pieței bancare ruse a precizat că va lua decizii suplimentare cu privire la rata cheie pe baza unei evaluări a riscurilor datorate condițiilor externe și interne și a modului în care piețele financiare răspund la acestea, ținând cont de dinamica reală și anticipată a inflației în raport cu rata țintă și evoluția economiei în cadrul orizontului de prognoză.

ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare CITEȘTE ȘI ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare

Guvernatorul Băncii Centrale va face o declarație cu privire la rezultatele ședinței extraordinare a consiliului de administrație, începând cu ora 16.00, ora Moscovei, informează Interfax.

Banca Rusiei a adoptat măsuri pentru a susține piața internă, între care și interdicția ca brokerii să vândă active în numele nerezidenților nerezidenți, pentru a le proteja de impactul sancțiunilor occidentale dure care sunt aplicate și băncii centrale. Piața valutară și piața repo s-ar putea deschide la ora locală 10:00, iar bursa din Moscova la ora 15:00, potrivit unui comunicat publicat pe pagina instituției, citat de Bloomberg.

Banca centrală a Rusiei a anunțat duminică o serie de măsuri pentru a susține piețele interne, în timp ce se străduia să gestioneze consecințele din ce în ce mai extinse ale sancțiunilor severe occidentale anunțate în weekend, ca măsuri împotriva invadării Ucrainei de către Moscova, potrivit Reuters.

Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație CITEȘTE ȘI Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație

Banca centrală a declarat că va relua cumpărarea de aur de pe piața internă, va lansa o licitație de răscumpărare fără limite și va ușura restricțiile privind pozițiile deschise în valută ale băncilor, scrie News.ro.

De asemenea, a crescut gama de titluri care pot fi folosite ca garanții pentru a obține împrumuturi și a ordonat jucătorilor de pe piață să respingă ofertele clienților străini de a vinde titluri rusești.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca centrala
rusia
ucraina
dobanda