ULTIMA ORĂ Finlanda susține că gazoductul submarin Baltic Connector, care alimenta Estonia, a fost „avariat în mod deliberat”

ULTIMA ORĂ Finlanda susține că gazoductul submarin Baltic Connector, care alimenta Estonia, a fost „avariat în mod deliberat”
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 oct 2023

Mass-media din Finlanda raportează că a fost descoperită o scurgere la conducta de gaz subacvatică dintre Finlanda și Estonia - cunoscută sub numele de conectorul Baltic (Baltic Connector), scrie Sky News.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Profit.ro organizează, pe 19 octombrie, cu cei mai mari jucători în domeniu, Profit Energy.forum Ediția a VII- a - A doua iarnă de război în energie. Evenimentul, care va fi transmis în direct și la PROFIT NEWS TV, este organizat cu sprijinul Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE), Electrica Furnizare, Tinmar Energy, Black Sea Oil & Gas, Delgaz Grid, Artenie, Secrieru & Partners (AS Partners), Romgaz, OMV Petrom

Detalii aici

Cotidianul finlandez Iltalehti citează surse guvernamentale spunând că pagubele „nu sunt un accident”, conform Știrile Pro TV.

Băncile din Ungaria plafonează dobânzile la creditele ipotecare la presiunile Guvernului Orban. Executivul le-a cerut să ajute la stimularea revenirii economiei, în caz contrar riscând să se confrunte cu taxe mai mari CITEȘTE ȘI Băncile din Ungaria plafonează dobânzile la creditele ipotecare la presiunile Guvernului Orban. Executivul le-a cerut să ajute la stimularea revenirii economiei, în caz contrar riscând să se confrunte cu taxe mai mari

Se adaugă că oficialii din țară, care acum este membră a NATO, cred că Rusia este în spatele atacului.

Radioul public suedez a raportat separat că gazoductul a fost avariată și că pagubele nu au avut loc în mod natural, citând totodată surse guvernamentale finlandeze.

Presa din Bulgaria: Hoți români de buzunare acționează în stațiuni de pe litoralul bulgăresc și după încheierea sezonului estival CITEȘTE ȘI Presa din Bulgaria: Hoți români de buzunare acționează în stațiuni de pe litoralul bulgăresc și după încheierea sezonului estival

Potrivit cotidianului finlandez Iltalehti, o scădere neobișnuită a presiunii a fost observată în conducta submarină Baltic Connector, cu puțin înainte de ora 2:00 duminică.

Observația a fost făcută de Gasgrid Finland Oy și operatorul eston de rețea de gaze Elering, se arată în ziar.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
finlanda