Un apropiat al lui Putin, capturat în Ucraina. Schimbul propus Federației Ruse de Zelenski

Un apropiat al lui Putin, capturat în Ucraina. Schimbul propus Federației Ruse de Zelenski
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2022

Președintele Volodimir Zelenski a anunțat că, după o ”operațiune specială” a Serviciului de Securitate al Ucrainei, a fost capturat deputatul ucrainean Viktor Medvedciuk, apropiat al lui Putin, inculpat pentru ”înaltă trădare”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Zelenski a anunțat, pe rețelele de socializare, o ”operațiune specială” a Serviciului de Securitate al Ucrainei, scrie News.ro.

Jumbo schimbă planul pentru România și amână investiții, citând condiții dificile de piață. \ CITEȘTE ȘI Jumbo schimbă planul pentru România și amână investiții, citând condiții dificile de piață. "Nu există niciun indiciu clar de îmbunătățire, niveluri prohibitive!"

Alături de textul postării, Zelenski a publicat fotografia lui Viktor Medvedciuk care este încătușat. 

Zelenski a numit "simbolic" faptul că Medvedciuk a fost reținut de Ziua Cosmonauticii, arătând că el se ascundea de 48 de zile și, în sfârșit, a decis să încerce să fugă din țară. Dar pentru acest "astronaut - în sensul negativ al cuvântului", a spus Zelenski, nu a funcționat.

"Este deosebit de cinic din partea lui să folosească camuflajul militar. A încercat să se deghizeze așa. Așa un «soldat». Așa un "patriot". Ei bine, dacă Medvedciuk a ales o uniformă militară, i se aplică regulile din timpul războiului. Ofer un schimb Federației Ruse: omul ăsta al vostru pentru băieții și fetele noastre care sunt acum în captivitate la ruși. De aceea, este important ca oficialii din forțele noastre de ordine și militari să ia în considerare această posibilitate".

Viktor Medvedciuk, un deputat al partidului pro-Kremlin Platforma Opoziției și apropiat al lui Putin, este inculpat pentru ”înaltă trădare”. 

El era plasat în arest la domiciliu, dar în februarie a fugit.  

viewscnt
Afla mai multe despre
volodimir zelenski
viktor medvedciuk