Ungaria impune vaccinarea obligatorie anti-COVID-19 a personalului sanitar și autorizează administrarea celei de-a treia doze

Ungaria impune vaccinarea obligatorie anti-COVID-19 a personalului sanitar și autorizează administrarea celei de-a treia doze
scris 30 iul 2021

Guvernul ungar a impus prin decret vaccinarea obligatorie anti-COVID-19 pentru personalul sanitar, inclusiv lucrătorii din sectorul de distribuție a medicamentelor, cei care nu se vaccinează cel puțin cu prima doză până la 1 septembrie riscând concedierea, relatează agenția EFE.

Potrivit agenției ungare MTI, măsura privește persoanele care lucrează în spitale, cămine de bătrâni, centre de protecție a copiilor și instituțiile de asistență sanitară pentru armată și poliție, scrie Agerpres.

Bulgaria elimină orice restricție pentru români până la sfârșitul sezonului CITEȘTE ȘI Bulgaria elimină orice restricție pentru români până la sfârșitul sezonului

Singurele excepții care vor fi acceptate sunt în cazul persoanelor care nu se pot vaccina din motive de sănătate dovedite.

Până în prezent peste 90% dintre angajații sistemului sanitar ungar au fost vaccinați cu schema completă, majoritatea cu serul Pfizer.

Pe ansamblul populației Ungariei, de circa 9,7 milioane de locuitori, rata vaccinării este de aproape 60%, iar guvernul de la Budapesta are în vedere o campanie pentru a obține imunizarea tuturor persoanelor cu vârste de peste 60 de ani.

Pe de altă parte, autoritățile sanitare ungare și-au dat acordul pentru administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19, cu recomandarea să fi trecut cel puțin patru luni de la a doua doză.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
vaccinare