Ungaria intervine și plafonează prețul la carburanți, pentru a proteja consumatorii de scumpiri

Ungaria intervine și plafonează prețul la carburanți, pentru a proteja consumatorii de scumpiri
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 nov 2021

Guvernul Ungariei va plafona prețurile combustibililor pentru a proteja consumatorii de creșterea semnificativă a prețurilor și a ține sub control majorarea inflației, a anunțat Gergely Gulyas, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, transmit MTI și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În perioada 15 noiembrie - 15 februarie, prețurile la benzină și motorină nu pot depăși 480 forinți (1,30 euro sau 1,54 dolari) pe litru la benzinării, sub prețurile actuale, de peste 500 forinți, arată Agerpres.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

"Sperăm că această măsură va ajuta economia și ar putea de asemenea contribui la reducerea inflației", a declarat Gergely Gulyas, reiterând că Ungaria va continua cu înghețarea prețurilor cu amănuntul pentru energie, pe fondul creșterii facturilor la energie în Europa.

Acțiunile firmei energetice MOL au scăzut cu 6,35%, la 2.508 forinți, după anunțul cu plafonarea prețurilor combustibililor. Un purtător de cuvânt al MOL a refuzat să comenteze informația.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

Datele publicate săptămâna aceasta arată că rata anuală a inflației în Ungaria a urcat la 6,5% în octombrie, peste estimări, după o creștere de 30,7% a prețurile combustibililor, care a dus prețurile peste nivelul psihologic de 500 forinți pe litru.

Unii economiști spun că Banca Centrală a Ungariei, care a început în iunie majorarea ratelor dobânzilor, ar putea fi forțată să majoreze semnificativ dobânzile la ședința de săptămâna viitoare, a ține sub control inflația și a sprijini forintul, care s-a depreciat față de euro.

Moneda euro este cotată la 365,15 forinți joi, pe fondul incertitudinilor privind disponibilitatea Băncii Ungariei de a urma exemplu altor bănci centrale din regiune în înăsprirea agresivă a politicii monetare.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
benzina