Ungaria reactionează virulent după restricțiile la vize puse de SUA: „Biden se răzbună pe maghiari”

Ungaria reactionează virulent după restricțiile la vize puse de SUA: „Biden se răzbună pe maghiari”
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 aug 2023

Noile restricții în privința vizelor anunțate de SUA în cazul cetățenilor ungari au provocat nervozitate la Budapesta. Ministerul ungar de Interne acuză administrația Joe Biden că „se răzbună pe maghiari”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Ministerul susține că SUA au solicitat Ungariei date despre maghiarii cu dublă cetățenie care trăiesc dincolo de granițele țării, însă Budapesta nu va oferi aceste informații nimănui, invocând că este în joc securitatea maghiarilor de peste hotare, scrie Hotnews.ro.

VIDEO PROFIT LIVE Laurențiu Nae, co-fondator Digital Twin, despre lansarea platformei Wisdom Of Age: Buget de 2,3 milioane euro, co-finanțat de UE. Întâi o să ne concentrăm pe domenii tehnice CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Laurențiu Nae, co-fondator Digital Twin, despre lansarea platformei Wisdom Of Age: Buget de 2,3 milioane euro, co-finanțat de UE. Întâi o să ne concentrăm pe domenii tehnice

„Acesta este motivul pentru care administrația președintelui Joe Biden se răzbună acum pe maghiari”, se arată în comunicatul Ministerului Ungar de Interne, citat de MTI.

Statele Unite au impus restricții pentru deținătorii de pașapoarte ungare în cadrul Programului Visa Waiver. Măsura fără precedent vine ca răspuns la preocupări legate de securitate, potrivit Washingtonului, și vizează documentele de călătorie emise între 2011 și 2020, notează Politico.

Ungaria este singura țară din cele 40 care participă la programul Visa Waiver vizată de decizia luată de SUA.

Un înalt oficial guvernamental american a declarat că modificările nu se aplică niciunuia dintre ceilalți 39 de participanți la Programul Visa Waiver și că sunt „unice pentru Ungaria".

„Există o problemă sistemică, și anume că sute de mii de pașapoarte au fost emise între 2011 și 2020 fără a exista cerințe de verificare a identității", a declarat oficialul american.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
vize
biden