Ungaria și-a asigurat livrările de gaze pentru 2020

Ungaria și-a asigurat livrările de gaze pentru 2020
scris 22 mar 2019

Ungaria și-a asigurat livrările de gaze pentru anul următor, chiar dacă Moscova și Kievul nu vor reuși să ajungă la un acord privind tranzitul gazelor naturale până la finalul anului, a declarat joi ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, după discuțiile pe care le-a avut cu directorul Gazprom, Alexei Miller, la Moscova, informează MTI.

Prețul benzinei în România, fără taxe, a crescut mai mult decât media europeană în luna martie CITEȘTE ȘI Prețul benzinei în România, fără taxe, a crescut mai mult decât media europeană în luna martie

"Astăzi am semnat un acord cu directorul Gazprom care asigură că grupul va aproviziona Ungaria cu gaze naturale anul următor indiferent dacă Rusia și Ucraina vor semna un nou acord de tranzit", a declarat Peter Szijjarto, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, este posibil să apară o situație în care Rusia să înceteze să mai livreze gaze naturale Europei via Ucraina. "De aceea trebuie să ne pregătim pentru cel mai negativ scenariu atunci când planificăm aprovizionarea cu energie a țării", a spus Szijjarto.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
gaze