Ungaria va reduce taxarea forței de muncă și a companiilor mici

Ungaria va reduce taxarea forței de muncă și a companiilor mici
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 feb 2020

Ungaria va reduce taxarea forței de muncă și a companiilor mici, a declarat duminică premierul Viktor Orban, avertizând în discursul privind starea națiunii că va urma o perioadă dificilă pentru economie din cauza stagnării zonei euro, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Economia ungară a avansat anul trecut cu 4,9%, dar guvernul a redus vineri estimarea aferentă anului 2020 de la 4% la 3,5%, care ar fi cel mai scăzut ritm din ultimii patru ani, scrie News.ro.

Licitație pentru cel mai lung tunel din România, în mai CITEȘTE ȘI Licitație pentru cel mai lung tunel din România, în mai

”Anticipez că vor urma ani periculoși...Avem nevoie să luăm măsuri serioase pentru a proteja ceea ce am realizat până acum”,  a afirmat Orban în discursul său privind starea națiunii, în care a trecut în revistă cei zece ani de când se află la putere.

”În 2020 va trebui să ne concentrăm eforturile pe protejarea locurilor de muncă și probabil și în anii următori...În astfel de perioade, este nevoie de reducerea taxelor. Așa că vom reduce taxa pe forța de muncă și cea aplicată companiilor mici”, a adăugat premierul, fără să ofere detalii.

Un naționalist care a intrat deseori în conflict cu autoritățile din Uniunea Europeană din cauza respingerii imigrației, Orban a pus în practică un mix de politici economice individualiste, optând pentru împrumuturi pe piața internă și menținerea deficitului bugetar la un nivel scăzut.

Criticii premierului afirmă că sub conducerea lui Orban a crescut corupția, iar oligarhii apropiați acestuia au obținut beneficii semnificative de pe urma contractelor cu statul și a fondurilor europene.

Duminică, Orban a afirmat că o întrebare majoră este dacă Ungaria poate menține creșterea economică pe fondul stagnării din zona euro, principala piață de export a țării.

Premierul s-a referit și la declinul demografic și la criza climatică drept pericole pentru economie. Orban a spus că guvernul a aprobat un plan de protecție climatică care incluse reglementări de mediu mai stricte pentru companiile multinaționale, creșterea de șase ori a capacității de energie solară în următorii zece ani și lansarea unor obligațiuni guvernamentale verzi.

Potrivit institutului de cercetări Eurasia Group, baza solidă de susținători a lui Orban poate fi afectată numai de un declin economic.

”Din acest motiv, guvernul va continua să se folosească de politica fiscală pentru a stimula economia, în timp ce banca centrală va menține dobânzile la un nivel scăzut, în pofida accelerării inflației”, a scris institutul într-o notă adresată clienților.

Următoarele alegeri generale din Ungaria vor avea loc în 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
viktor orban
ungaria
taxe companii