Austria cere să se alăture țărilor care primesc despăgubiri din partea Airbus pentru fapte de corupție

Austria cere să se alăture țărilor care primesc despăgubiri din partea Airbus pentru fapte de corupție
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 feb 2020

Guvernul austriac a estimat joi că este îndreptățit să primească din partea grupului aeronautic european Airbus despăgubiri pentru fapte de corupție în dosarul vânzării unor avioane Eurofighter către armata austriacă, după recenta înțelegere prin care Airbus a acceptat să plătească Franței, Statelor Unite și Regatului Unit o amendă ce însumează 3,6 miliarde de euro pentru închiderea unor dosare de corupție, relatează AFP și DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Austria a formulat în urmă cu trei ani o plângere penală împotriva companiei Airbus pentru fraude și fapte de corupție pe care autoritățile de la Viena afirmă că le-au constatat în cazul unui contract controversat în valoare de două miliarde de euro încheiat în anul 2003 pentru livrarea a 18 avioane Eurofighter, contract revizuit ulterior pentru 15 aparate în valoare totală de 1,7 miliarde de euro, scrie Agerpres.

Conform Parchetului austriac, compania Airbus ar fi oferit responsabililor austrieci comisioane confidențiale în valoare de 183,4 milioane de euro. Pentru toate neregulile, despăgubirile cerute de guvernul austriac în 2017 ajung la 1,1 miliarde de euro.

INFOGRAFIC Valentine’s Day 2020 - Românii se căsătoresc mai târziu și divorțează mai greu CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Valentine’s Day 2020 - Românii se căsătoresc mai târziu și divorțează mai greu

Însă această țară nu se numără printre cele trei (Franța, Regatul Unit și SUA) cu care Airbus a ajuns în ianuarie anul acesta la o înțelegere prin care, în schimbul unei amenzi totale de 3,6 miliarde de euro, să fie închise dosarele în care grupul aeronautic european este acuzat că a mituit decidenți politici pentru a obține contracte civile și militare, ieșind astfel la suprafață practici de corupție la care Airbus a recurs în mai multe țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
airbus