Unilever demarează anul acesta construcția unei noi fabrici în Ucraina

Unilever demarează anul acesta construcția unei noi fabrici în Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2023

Unilever a anunțat o investiție de 20 de milioane de euro într-o nouă fabrică de produse de îngrijire personală, în regiunea Kiev din Ucraina. Construcția va începe anul acesta, fabrica urmând să fie inaugurată în 2024.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Unilever a anunțat astăzi o investiție de 20 de milioane de euro într-o nouă unitate de producție din regiunea Kiev din Ucraina, pentru a susține creșterea activității și a demonstra angajamentul pe termen lung față de Ucraina. Construcția va începe anul acesta, fabrica urmând să fie inaugurată în 2024. Noua fabrică va crea aproximativ 100 de locuri de muncă și va fabrica produse de îngrijire personală, inclusiv șampoane și geluri de duș, pentru branduri precum Dove, Axe, TRESemmé și Clear”, anunță compania.

FOTO Avertisment: Clienții BCR sunt vizați de tentative de fraudă în mediul online CITEȘTE ȘI FOTO Avertisment: Clienții BCR sunt vizați de tentative de fraudă în mediul online

Centrul va aproviziona cu precădere piața locală ucraineană, dar prezintă viitor potențial de export pe piețele europene, scrie News.ro.

De asemenea, fabrica va fi construită la cele mai înalte standarde de mediu, folosind tehnologii care au la bază energia regenerabilă, contribuind astfel la atingerea obiectivului global Unilever, de zero emisii nete în întregul său lanț valoric, până în 2039.

“Această investiție demonstrează angajamentul nostru pe termen lung față de țară și față de oamenii ei, inclusiv față de angajații, clienții și partenerii noștri. Noua unitate de producție va crea noi locuri de muncă, va conduce la creșterea capacității de producție și, mai presus de toate, va răspunde nevoilor consumatorilor ucraineni cu produse durabile, de înaltă calitate”, spune Vasyl Bovdilov, directorul general Unilever Ucraina.

Unilever are în prezent peste 100 de angajați în Ucraina.

”De la izbucnirea războiului, Unilever s-a concentrat pe asigurarea bunăstării și siguranței angajaților ucraineni și a familiilor acestora. Unilever a donat peste 15 milioane de euro și produse esențiale Unilever pentru efortul de ajutor umanitar, lucrând îndeaproape cu agențiile Organizației Națiunilor Unite și cu ONG-urile locale pentru a oferi sprijin acolo unde este cel mai necesar. Unilever va continua să ofere ajutor umanitar pentru a sprijini populația ucraineană”, mai arată compania.

Unilever este unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de produse Beauty & Wellbeing, Personal Care, Home Care, Nutrition și Ice Cream, cu vânzări în peste 190 de țări. Are 127.000 de angajați și a generat vânzări de 60,1 miliarde de euro în 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
unilever
ucraina