Uniunea Europeană, aproape de un acord asupra noilor sancțiuni împotriva Rusiei

Uniunea Europeană, aproape de un acord asupra noilor sancțiuni împotriva Rusiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 feb 2024

Țările Uniunii Europene sunt aproape de a conveni asupra celui de-al 13-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei pentru invadarea Ucrainei, au declarat diplomați ai UE, citați de Reuters, în timp ce se așteaptă ca el să fie aprobat până la marcarea a doi ani de război.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noul pachet va adăuga pe listă aproape 200 de entități și persoane fizice, dar fără măsuri sectoriale noi, scrie Agerpres.

FOTO Consiliul UE a aprobat design-ul monedelor euro bulgărești CITEȘTE ȘI FOTO Consiliul UE a aprobat design-ul monedelor euro bulgărești

Potrivit diplomaților citați, Ungaria mai are nevoie de timp pentru a analiza pachetul. Noile măsuri sunt de așteptat să fie discutate când miniștrii de externe din UE se vor reuni luni la Bruxelles și la o întâlnire a ambasadorilor miercurea viitoare.

UE dorește ca pachetul să fie convenit înainte de marcarea a doi ani de război la 24 februarie. UE a adoptat de asemenea săptămâna trecută o legislație ce reprezintă un prim pas către utilizarea veniturilor din cele peste 200 de miliarde de euro din activele imobilizate ale băncii centrale a Rusiei în Europa pentru a reconstrui Ucraina.

viewscnt
Afla mai multe despre
uniunea europeană
sanctiuni
rusia