Uniunea Europeană deschide un nou caz împotriva Poloniei din cauza schimbărilor de la Curtea Supremă

Uniunea Europeană deschide un nou caz împotriva Poloniei din cauza schimbărilor de la Curtea Supremă
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iul 2018

Comisia Europeană a deschis un nou caz împotriva Poloniei din cauza schimbărilor de la Curtea Supremă despre care criticii sunt că subminează independența justiției și a statului de drept, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Comisia este de părere că aceste măsuri subminează principiul independenței judiciare, inclusiv inamovibilitatea  judecătorilor”, se arată într-un comunicat al Comisiei, scrie News.ro.

Apple își va reface serviciul de hărți folosind datele colectate de la utilizatori CITEȘTE ȘI Apple își va reface serviciul de hărți folosind datele colectate de la utilizatori

Polonia are la dispoziție o lună pentru a răspunde, ceea ce înseamnă că procedura nu va opri intrarea în vigoare a legii, marți.

Noua lege - promulgată în decembrie de președintele Andrzej Duda - pune capăt mandatelor a aproape jumătate dintre judecătorii Curții, printre care președintele Malgorzata Gersdorf. Aceasta a denunțat o "lovitură de forță" contra instituției sale.

Adoptarea acestor legi a dus Polonia într-o profundă criză politică, Varșovia fiind acuzată de Bruxelles de nerespectarea statului de drept.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
uniunea europeana