Vaccinul AstraZeneca: Responsabilul pentru campania de vaccinare din Polonia evocă posibile lupte între companiile farma

Vaccinul AstraZeneca: Responsabilul pentru campania de vaccinare din Polonia evocă posibile lupte între companiile farma

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2021

Țările care au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca ar putea să fi fost victimele unei panici induse de mass-media, care ar putea fi rezultatul unei dezinformări, a declarat un oficial guvernamental polonez responsabil pentru campania de vaccinare în țara sa, Michal Dworczyk, citat de dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Este posibil să avem de-a face aici cu o campanie de dezinformare planificată și cu o luptă brutală între companiile industriei farmaceutice", a declarat marți agenției de presă PAP Michal Dworczyk.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

"Merită amintit că în afară de companiile înregistrate în UE, Marea Britanie și SUA, există alte companii care se străduiesc ca vaccinurile lor să fie utilizate", a spus oficialul citat.

Până în acest moment, nici Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) și nici instituțiile poloneze responsabile cu siguranța medicamentelor nu au făcut vreo recomandare privind suspendarea utilizării vaccinului britanico-suedez, a remarcat Michal Dworczyk. Polonia continuă vaccinările cu serul AstraZeneca, a spus el, potrivit Agerpres.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Dworczyk a afirmat de asemenea că este "încrezător că multe dintre aceste țări vor reveni în curând" la utilizarea AstraZeneca pentru vaccinări, ceea ce ar constitui o dovadă că Polonia a făcut alegerea corectă "raționând mai degrabă decât folosind instinctul de turmă".

În jur de 12 țări, între care Germania, Franța și Italia cel mai recent, au suspendat din motive de precauție utilizarea vaccinului AstraZeneca, după semnalarea unor efecte secundare 'posibile', dar fără vreo legătură dovedită cu vaccinul în acest stadiu. 

viewscnt
Afla mai multe despre
astrazeneca
polonia