Vânzările de mașini noi în Rusia s-au prăbușit

Vânzările de mașini noi în Rusia s-au prăbușit
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 sep 2022

Vânzările de mașini noi în Rusia au scăzut în august cu 62,4% față de aceeași lună a anului trecut, după un declin de 74,9% în iulie, potrivit datelor publicate de Asociația Întreprinderilor Europene (AEB), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Au fost vândute un total de 41.698 de mașini noi, a spus AEB, în scădere față de peste 110.000 în august 2021, scrie News.ro.

VIDEO Cum își imaginează rușii că va arăta iarna în Europa: Gaz tăiat și imagini apocaliptice cu orașe înghețate, filmate în Rusia CITEȘTE ȘI VIDEO Cum își imaginează rușii că va arăta iarna în Europa: Gaz tăiat și imagini apocaliptice cu orașe înghețate, filmate în Rusia

Industria auto din Rusia, dependentă în mare măsură de investițiile străine, lanțurile de aprovizionare și piese de schimb, a fost lovită de sancțiunile occidentale impuse Rusiei ca răspuns la invazia sa din Ucraina, la sfârșitul lunii februarie.

Scăderea de 62,4% consemnată în luna august este cea mai mică scădere lunară de la invazie.

Multe fabrici din Rusia au suspendat producția și au concediat lucrători din cauza penuriei de echipamente de înaltă tehnologie și a exodului producătorilor occidentali.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
rusia