Președintele turc Tayyip Erdogan în Serbia: Politicile ”provocatoare” ale Occidentului față de Rusia nu sunt corecte

Președintele turc Tayyip Erdogan în Serbia: Politicile ”provocatoare” ale Occidentului față de Rusia nu sunt corecte
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 sep 2022

Președintele turc Tayyip Erdogan a declarat la Belgrad că nu crede că politicile ”provocatoare” ale Occidentului față de Rusia sunt corecte, după ce Uniunea Europeană și Grupul celor Șapte națiuni au propus un plafon de preț pentru gazele rusești, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Președintele Vladimir Putin amenințase anterior că va opri toate livrările de gaze dacă UE ar face un astfel de pas, crescând riscul raționalizării consumului de energie în unele dintre cele mai bogate țări din lume, în această iarnă, scrie News.ro.

Presa maghiară ironizează Guvernul de la București: Stoparea angajărilor la stat în stil românesc CITEȘTE ȘI Presa maghiară ironizează Guvernul de la București: Stoparea angajărilor la stat în stil românesc

Erdogan a vorbit la o conferință de presă cu președintele sârb Aleksandar Vucic, la Belgrad.

”Nu este nevoie să enumerez numele, dar pot spune clar că nu consider că poziția pe care o adoptă Occidentul este corectă. Pentru că există un Occident care conduce o politică bazată pe provocare, acolo nu se va putea obține un rezultat”, a spus Erdogan, într-o conferință de presă la Belgrad.

Erdogan a adăugat că alte țări nu ar trebui să subestimeze Rusia.

Vucic a spus că Serbia a cerut Turciei să îi permită să transfere importurile de energie electrică din Azerbaidjan, estimate la aproximativ 2 gigawați oră (GWH).

Pe 22 august, Vucic și președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, au convenit asupra importurilor de energie ale Belgradului, în condiții nespecificate.

Serbia generează aproximativ 70% din necesarul de energie electrică în centralele pe cărbune.

"I-am cerut lui (Erdogan) să ne ajute și să aloce spațiu... pentru transferul de energie electrică azeră", a spus Vucic.

Serbia este aproape în întregime dependentă de gazele rusești, dar dorește să își diversifice aprovizionarea și intenționează să înceapă importul de gaze naturale din Azerbaidjan în 2023.

Vucic a spus că iarna viitoare în Europa s-ar putea dovedi a fi ”una foarte rece” din cauza unei crize energetice care decurge din războiul din Ucraina.

Deși Belgradul a condamnat invadarea Ucrainei de către Rusia, a refuzat să impună sancțiuni Moscovei.

”Dacă cineva se gândește cu adevărat să învingă Rusia militar (în Ucraina), atunci va trebui să ne pregătim nu numai pentru o iarnă rece, ci și pentru o iarnă polară”, a spus Vucic.

Serbia intenționează să cumpere, de asemenea, dronele armate Bayraktar din Turcia, din 2023, a spus Vucic, adăugând că va investi sute de milioane de euro în acord. El nu a detaliat.

viewscnt
Afla mai multe despre
erdogan
serbia
rusia