Cel mai mare incendiu din istoria Siberiei. Putin trimite mai mulți pompieri

Cel mai mare incendiu din istoria Siberiei. Putin trimite mai mulți pompieri
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 aug 2021

Incendiile de vegetație continuă să se extindă în Siberia, Agenția Federală rusă pentru Protecția Pădurilor anunțând că au fost identificate 252 de incendii pe o arie totală de 4,4 milioane de hectare, transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Incendiul este descris drept cel mai mare din istoria Siberiei.

Conform raportului, peste 8.000 de pompieri și voluntari participă la acțiunile de stingere a incendiilor, susținuți de 14 avioane cisternă, arată Agerpres.

Bulgaria are o creștere de 100% a numărului de turiști. Românii, în top. \ CITEȘTE ȘI Bulgaria are o creștere de 100% a numărului de turiști. Românii, în top. "Ne gândim să încurajăm oamenii să se vaccineze cu ajutorul voucherelor."

Situația este deosebit de gravă în Iakuția (estul Siberiei), unde o arie de 4,2 milioane de hectare continuă să ardă.

Recent, numărul echipelor de pompieri care intervin în regiune a fost sporit la ordinul președintelui Vladimir Putin.

Conform autorităților din Iakuția, duminică se luptau cu focul 4.900 de pompieri și voluntari. Aceștia încearcă să împiedice focul să se extindă spre 9 sate și localități.

VIDEO Sute de evacuări pe mare în Turcia CITEȘTE ȘI VIDEO Sute de evacuări pe mare în Turcia

Numeroase incendii sunt localizate la distanță mare față de așezări și din acest motiv nu reprezintă o prioritate pentru pompieri, fiind lăsate deocamdată să ardă. Chiar și așa ele reprezintă un pericol din cauza degajărilor de fum. Măsurătorile privind calitatea aerului în orașul Iakuțk au indicat niveluri ridicate de dioxid de carbon în aerul respirat.

Oamenilor li s-a recomandat purtarea de măști umezite în spațiile deschise. În unele locuri nu se mai vede Soarele din cauza norilor groși de fum.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
siberia
incendiu
rusia