VIDEO În Serbia au început să circule trenuri care ating 200 km/h

VIDEO În Serbia au început să circule trenuri care ating 200 km/h

Tren Stadler Kiss

Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mar 2022

În Serbia au început să circule trenuri care ating 200 km/h pe o secțiune dintre orașele Belgrad și Novi Sad, pe o linie modernizată cu ajutorul unor companii chineze și finanțată de Serbia, de ruși și de chinezi. Este prima oară când trenurile de pasageri ating 200 km/h în Serbia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În România cele mai rapide secțiuni sunt pe magistrala București - Constanța (160 km/h) și câteva secțiuni nou - reabilitate în vestul țării, pe coridorul IV (spre exemplu Arad - Curtici). Au fost experți care au spus că ar fi bine dacă România reabilita București - Constanța pentru 200 km/h, mai ales că a fost o lucrare ce a durat șase ani și a costat aproape un miliard de euro, scrie Hotnews.ro.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

Înttre Belgrad și Novi Sad sunt 78 km, iar cele mai rapide trenuri făceau 95 de minute. Acum, după modernizare, cele mai rapide trenuri fac 36 de minute, fiind vorba despre garnituri elvețiene noi, Stadler Kiss, cumpărate anul trecut.

Practic, pe 41 de km, între localitățile Batajnica și Karlovacki, cele mai rapide trenuri ating 200 km/h. Pe o altă secțiune viteza maximă este 160 km/h, iar pe secțiunea mai lentă, 100 km/h.

Trenurile RE și R, cu viteze maxime de 160 km/h, fac între 49 și 57 minute, în funcție de numărul de opriri.

În 2 - 3 luni vor începe să circule și trenuri de marfă pe secțiunea modernizată.

Serbia și Ungaria au un mare proiect de 3 miliarde dolari pentru modernizarea căii ferate Budapesta - Belgrad, astfel că în 4-5 ani drumul de 350 km să dureze 3 ore și jumătate în loc de opt.

Lucrările pentru dublarea liniei au început pe o secțiune din Ungaria în toamna lui 2021, iar pe secțiunea sârbă de 108 km (1,2 miliarde euro) dintre Novi Sad și Kelebia lucrările vor începe în aprilie.

viewscnt
Afla mai multe despre
serbia
trenuri