VIDEO Polonia a închis 13 escape room-uri, după ce cinci adolescente au murit într-un incendiu într-un astfel de loc de distracție

VIDEO Polonia a închis 13 escape room-uri, după ce cinci adolescente au murit într-un incendiu într-un astfel de loc de distracție
scris 7 ian 2019

Oficialii polonezi au închis 13 escape room-uri din motive legate de lipsa de siguranță, iar premierul Mateusz Morawiecki a cerut populației să raporteze poliției și pompierilor lacunele în ceea ce privește măsurile de siguranță, după ce cinci adolescente au murit, vineri, într-un incendiu într-un astfel de loc de distracție, relatează The Guardian.

În jocurile tip escape room, cei care joacă sunt încuiați într-o cameră sau într-o clădire și trebuie să găsească indicii rezolvând puzzle-uri pentru a găsi cheia și a ieși de acolo. Considerate o provocare din punct de vedere intelectual, aceste jocuri sunt populare în rândul adolescenților din Polonia și din alte țări europene, scrie News.ro.

Leszek Suski, șeful pompierilor din Polonia, a declarat că escape room-ul amenajat într-o casă din orașul Koszalin, unde cinci adolescente în vârstă de 15 ani au murit vineri, în timp ce sărbătoreau o zi de naștere, nu avea o cale de evacuare de urgență.

Iranul trece la denominarea monedei tăind 4 zerouri CITEȘTE ȘI Iranul trece la denominarea monedei tăind 4 zerouri

Pompierii au găsit cadavrele fetelor după ce au stins un incendiu lângă camera încuiată. În urma autopsiilor s-a stabilit că adolescentele au murit pentru că au inhalat monoxid de carbon. Un tânăr angajat la escape room-ul respectiv a fost internat, el suferind arsuri.

Procurorii au anunțat că probabil cauza incendiului a fost o scurgere de gaz dintr-un container aflat alături de o sursă de căldură.

Șeful poliției poloneze, Jaroslaw Szymczyk, a declarat că au existat pe rețelele de socializare critici cu privire la lipsa de siguranță la escape room-ul din Koszalin, însă oficialii locali nu au fost alertați. El a precizat că persoana în vârstă de 28 de ani care a creat escape room-ul și administra acel loc a fost reținută și urmează să fie chestionată. Va fi supus unui interogatoriu și angajatul care a fost rănit în incendiu.

La o slujbă în memoria fetelor decedate, la catedrala Koszalin, episcopul Edward Dajczak le-a identificat pe adolescente ca fiind Julia, Amelia, Gosia, Karolina și Wiktoria.

Premierul Mateusz Morawiecki, Leszek Suski și Jaroslaw Szymczyk au vorbit presei despre acest caz după o reuniune în care s-a luat în discuție îmbunătățirea măsurilor de siguranță la locurile de distracție.

De vineri, peste 200 din cele 1.100 de escape room-uri din Polonia au fost verificate și s-au descoperit probleme de siguranță care au necesitat soluționarea imediată. Autoritățile au decis închiderea a 13 escape room-uri.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
escape room
polonia