Polonia construiește un gard pentru a-i opri pe migranți

Polonia construiește un gard pentru a-i opri pe migranți
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 aug 2021

Polonia va construi un gard de-a lungul frontierei sale cu Belarus, a anunțat ministrul polonez al apărării Mariusz Blaszczak, în scopul stopării migranților care în acest an au venit în număr mare dinspre teritoriul belarus, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lituania, Letonia și Polonia au raportat creșteri substanțiale ale numărului de migranți care au ajuns pe teritoriile lor plecând din Belarus. Cele trei state, care sunt membre ale Uniunii Europene, l-au acuzat pe liderul belarus Aleksandr Lukașenko că pune presiune asupra UE în scopul ridicării sancțiunilor economice impuse Belarusului, scrie Agerpres.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

''Un nou gard, cu o înălțime de 2,5 metri, va fi construit la frontiera cu Belarus'', a scris ministrul Mariusz Blaszczak pe Twitter. El a adăugat că la graniță vor fi desfășurați militari suplimentari pentru a ajuta poliția de frontieră.

Guvernul polonez a fost criticat dur de organizațiile pentru drepturile omului întrucât de două săptămâni ține blocați un grup de migranți între zona de acțiune a poliției de frontieră poloneze și cea a poliției de frontieră belaruse, în apropierea satului Usnarz Gorny

Varșovia susține că a le permite migranților să intre pe teritoriul polonez ar încuraja migrația ilegală și ar face jocurile lui Lukașenko. ''Aceștia nu sunt refugiați, ei sunt migranți economici aduși de guvernul belarus'', a explicat Marcin Przydacz, adjunct al ministrului de externe polonez.

Însă unele ONG-uri acuză Polonia că îi tratează inuman pe migranții respectivi prin blocarea intrării lor pe teritoriul polonez.

''Situația este oribilă și nu am niciun dubiu că acești oameni se confruntă cu tratament inuman, degradant, crud și, în unele cazuri, trebuie să o spunem clar: avem de-a face cu tortură'', a declarat Mikolaj Pietrzak, un avocat care îi reprezintă pe migranți.

Săptămâna trecută, țările UE au acuzat Belarusul de efectuarea ''unui atac direct'' prin trecerea solicitanților de azil peste frontiera sa și, îngrijorate de perspectiva unui val de migranți afgani, au convenit că trebuie să-și consolideze frontierele externe. 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
belarus
gard