VIDEO Președintele Lituaniei și premierul Spaniei, evacuați dintr-o bază NATO din cauza unui avion al Rusiei

VIDEO Președintele Lituaniei și premierul Spaniei, evacuați dintr-o bază NATO din cauza unui avion al Rusiei
scris 8 iul 2021

O conferință de presă comună a premierului spaniol Pedro Sanchez și a președintelui lituanian Gitanas Nauseda ce avea loc la baza aeriană lituaniană Siauliai a fost oprită deoarece un avion de luptă de lângă cei doi oficiali trebuia să decoleze urgent.

Președintele lituanian începuse deja să dea declarații când agitația din jurul aeronavei de luptă îi atrag atenția, acesta zâmbind din cauza situației create, scrie Hotnews.ro.

FOTO Noul crossover Dacia, cunoscut și sub numele Grand Duster, pregătit să fie lansat CITEȘTE ȘI FOTO Noul crossover Dacia, cunoscut și sub numele Grand Duster, pregătit să fie lansat

”Has to scramble” îi spune Sanchez lui Nauseda, ceea ce înseamnă că avionul Eurofighter Typhoon trebuia să decoleze de urgență.

”Avionul avea o misiune urgentă”, a declarat și purtătorul de cuvânt al președinției lituaniene pentru agenția Reuters.

Avionul spaniol a trebuit trimis în misiune după informații că o aeronavă rusească a decolat din regiunea Kaliningrad fără să transmită un plan de zbor, a declarat un reprezentant al statului major lituanian.

Mai multe state americane dau Google în judecată CITEȘTE ȘI Mai multe state americane dau Google în judecată

După decolarea Eurofighter-ului, conferința de presă a fost reluată, iar Sanchez a mulțumit piloților ”pentru activitatea dificilă de apărare a integrității teritoriale a Lituaniei la care tocmai am asistat”.

La baza Siaulai și-au început în septembrie anul trecut misiunea 4 Eurofighter Typhoon italiene, iar în aprilie anul acesta 7 avioane de același tip spaniole, acestea efectuând poliție aeriană în zona baltică pentru NATO.

viewscnt
Afla mai multe despre
decolare avion
conferinta de presa