VIDEO Putin sărbătorește în Ajunul Crăciunului un prim tir al unei ”salve” de rachete hipersonice de tip Zircon

VIDEO Putin sărbătorește în Ajunul Crăciunului un prim tir al unei ”salve” de rachete hipersonice de tip Zircon
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 dec 2021

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat un tir de testare reușit al unei ”salve” de rachete hipersonice de tip Zircon, un tip de armament pe care-l consideră ”invincibil” și care se află în centrul unei curse a înarmării a puterilor militare, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”În această noapte, dimineața devreme, s-a efectuat un tir al unei salve a sistemului hipersonic Zircon”, a anunțat liderul de la Kremlin în cursul unei reuniuni guvernamentale difuzată la televiziune, arată news.ro.

Operațiunea s-a desfășurat ”cu succes”, a precizat acesta.

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

”Este un mare eveniment pentru țară și o etapă semnificativă în consolidarea securității Rusiei și a capacităților sale de apărare”, a transmis Putin, fără să ofere vreun alt detaliu despre acest tir.

Mai multe publicații ruse notează că este pentru prima oară când Moscova anunță lansarea unei ”salve” Zircon.

Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă CITEȘTE ȘI Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă

Primul tir oficial al unei rachete de tip Zircon a avut loc în octombrie 2020. Alte teste au avut loc ulterior în Arctica rusă, de la bordul fregatei Amiral Gorșkov și de la bordul unui submarin aflat în imersiune.

Ultimul tir de acest tip a avut loc la 16 decembrie.

În contextul unor tensiuni cu Occidentul, dar mai ales cu Statele Unite, Rusia și-a multiplicat anunțurile cu privire la armament nou, prezentat de către Vladimir Putin drept ”invincibil”, de exemplu racheta de tip Zircon.

Racheta hipersonică de tip Zircon, cu o rază maximă de acțiune de 1.000 de kilometri, urmează să echipeze nave de suprafață și submarine din flota rusă.

Primele rachete hipersonice de nouă generație de tip Avangard - care pot atinge o viteză de Mach 27 și să-și schimbe direcția și altitudinea - au fost puse în serviciu în cadrul armatei ruse în decembrie 2019.

EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani

Rusia vrea să-și dezvolte de asemenea armamentul care poate fi folosit în spațiu.

La jumătatea lui noiembrie, statul rus a ”spulberat” un fost satelit sovietic aflat pe orbită, înfuriind Occidentul, care a acuzat faptul că a pus în pericol Stația Spațială Internațională (ISS), din cauză că a provocat un ”nor” de fragmente.

viewscnt
Afla mai multe despre
putin
rusia
rachete