VIDEO Tatuajele la control. Barurile din Moscova, noua țintă a autorităților de la Kremlin. Zeci de tineri, reținuți sau obligați să cânte cântece patriotice

VIDEO Tatuajele la control. Barurile din Moscova, noua țintă a autorităților de la Kremlin. Zeci de tineri, reținuți sau obligați să cânte cântece patriotice
scris 23 mar 2023

De la începutul războiului din Ucraina, autoritățile ruse au luat măsuri împotriva politicienilor, jurnaliștilor și activiștilor anti-război, dar acum oamenii se tem că autoritățile vor începe să vizeze spațiile alternative, după ce clienții unor baruri au fost amenințați și forțați să cânte cântece pro-Kremlin, scrie Moscow Times. Aproximativ 50 de persoane – inclusiv personalul și patronii barurilor – au fost reținute și audiate de agenții Serviciului Federal de Securitate (FSB).

Underdog, un mic bar din cartierul central Kitai-Gorod din Moscova, era aglomerat și zgomotos marți seara, în ciuda unui raid violent al poliției cu câteva zile în urmă, după un raid similar într-un alt bar - La Virgen Taqueria, scrie Hotnews.ro.

ULTIMA ORĂ Transgaz dă în judecată gigantul Gazprom CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Transgaz dă în judecată gigantul Gazprom

Un videoclip postat de agenția de știri de stat Moskva a arătat că clienții Underdog sunt forțați să cânte cântece patriotice. Alte site-uri spun că au fost amenințați cu aparate cu șocuri electrice.

Vezi video aici

Avocatul Konstantin Erohin, care reprezintă patronii Underdog, a declarat pentru The Moscow Times că ofițerii de poliție cu cagule au forțat oamenii din cele două baruri să-și deblocheze telefoanele și să le arate dacă au tatuaje și au confiscat două POS-uri din baruri.

Se crede că raidurile sunt legate de o postare de pe rețelele sociale de La Virgen Taqueria de vara trecută, care a fost ștearsă de atunci și care anunța vânzarea unor discuri de vinil pentru a strânge bani pentru Kyiv Angels, o organizație caritabilă ucraineană care ajută atât civilii, cât și personalul militar.

VIDEO Rusia trimite pe front vechile tancuri sovietice T-54 și T-55. Multe modele au stat în muzee sau au fost folosite pentru parade militare regionale CITEȘTE ȘI VIDEO Rusia trimite pe front vechile tancuri sovietice T-54 și T-55. Multe modele au stat în muzee sau au fost folosite pentru parade militare regionale

În urma raidurilor, Pavel Kosov, unul dintre proprietarii La Virgen Taqueria, a declarat pe Instagram că ia distanță de afacere pentru a proteja personalul.

Acesta a adăugat că barul „nu a strâns niciodată bani pe care i-ar fi trimis Forțelor Armate ucrainene”.

„Oricine poate fi vizat” de raidurile poliției ruse

Personalul de la Sur, un bar și o cafenea populară din apropiere, și-a arătat sprijinul pentru Underdog în urma raidurilor.

„Faptul că au fost atacați după atâtea luni este un avertisment serios că oricine poate fi vizat”, a declarat marți proprietarul Sur, Nikita Fomkin, pentru The Moscow Times, adăugând că numărul de vizitatori ai Sur nu a scăzut de la raid.

VIDEO Rușii au lovit cu o rachetă un bloc de locuințe CITEȘTE ȘI VIDEO Rușii au lovit cu o rachetă un bloc de locuințe

Nu este clar încă de ce poliția a decis să facă raidurile de la Underdog și La Virgen Taqueria atât de mult timp după postarea respectivă de pe social media.

Proprietarii La Virgen Taqueria au declarat în iulie că postarea despre presupusa strângere de fonduri a fost publicată de hackeri. Câteva zile mai târziu, Underdog a anunțat un eveniment de strângere de fonduri pentru a sprijini „milioane de refugiați” din Rusia și Crucea Roșie din Rusia.

Oamenii legii din Rusia par să reprime pe cei suspectați că sprijină cauzele ucrainene sau că transferă bani către Forțele Armate ucrainene.

La începutul acestei luni, o rusoaică a fost arestată sub suspiciunea de trădare pentru că ar fi trimis bani către armata ucraineană.

Dacă va fi găsită vinovată, ea riscă până la 20 de ani de închisoare.

Vladimir Putin susține că e criză alimentară în Occident, unde oamenilor li se \'\'recomandă să consume napi în loc de salată și roșii\'\' CITEȘTE ȘI Vladimir Putin susține că e criză alimentară în Occident, unde oamenilor li se ''recomandă să consume napi în loc de salată și roșii''

Raidurile în barurile precum Underdog și La Virgen Taqueria, precum și în alte spații culturale și locații care găzduiesc discuții și expoziții, par să fie în creștere.

Aproximativ 20 de baruri din Sankt Petersburg au fost închise miercuri de autorități pentru presupusa implicare a minorilor în „acte antisociale”, a informat postul local de știri Fontanka.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
tatuaje